Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Uçak Biletleri Cep Yakıyor Avrupa’dan Türkiye’ye Otobüs Seferleri Yoğunlaştı

Uçak Biletleri Cep Yakıyor Avrupa’dan Türkiye’ye Otobüs Seferleri Yoğunlaştı
19 Temmuz 2023 - 16:15 'de eklendi ve 838 kez görüntülendi.

Uçak Biletleri Cep Yakıyor Avrupa’dan Türkiye’ye Otobüs Seferleri Yoğunlaştı. Gurbetçiler Artık Otobüsü Tercih Ediyor.İstanbul’dan Viyana’ya Ulm’e Kadar Düzenlenen Seferlere Firmalar Tarafından İlave Seferler Yapılıyor.

Uçak bilet fiyatlarının günden güne artış göstremesi ile Avruap’dan gurbetçiler Türkiye’ye otobüsle gelmeye başladı.26 saatlik yolculuk için 120 Euro ödüyorlar. Gurbetçiler, tatil sezonuyla birlikte artan uçak bileti fiyatlarından şikayetçi olup alternatif olarak İstanbul’dan Avrupa’ya karşılıklı seferler düzenleyen Türk otobüs şirketlerini tercih etmeye başladı.

Otobüs talebi artarken fiyatlardan dolayı uçak yolcusu eskisi gibi fazla değil.Yolculuk tam 26 saat sürüyor Yolculuk süresinin 26 saati bulması ve gümrüklerdeki uzun bekleme sürelerine karşın Avrupa’daki gurbetçilerin Türkiye’ye seyahatlerinde otobüs seçeneği son zamanlarda daha fazla tercih edilir oldu.

Fiyatlar Değişmiyor

Firmalar, “Bizim çıkış noktamız Almanya’nın Avusturya-İsviçre-Fransa sınır bölgesi. Oradan diğer ülkelerdeki Türkiye’ye yolcularında yararlanma imkanı var. Oradan çıkıp Münih’e geliyoruz, buradan Salzburg, yolcunun durumuna göre bazen Viyana üzerinden, bazen de Sırbistan üzerinden Türkiye’ye geçiyoruz. Münih-İstanbul arası için 120 Eurodan bilet kestiklerini ve fiyatlarının yazın ve kışın aynı olduğunu söyledi.

“Uçak biletleri çok arttı”

Almanya’da yaşayan Türk vatandaşarı; ise uçak bileti fiyatlarının arttığını ifade ederek, “Ben son 3-4 seferdir otobüsle gidiyorum. Çok da memnunum. Gittiğim şirket de çok iyi. Zaman olarak da çok uzun bir zaman değil.

“İlk kez otobüsle gideceğim”

Türkiye’ye yolculuk için Münih otogarında otobüs bekleyen gurbetçiler,uçak biletlerinin yüksek olmasından yakındı. “Uçaklar pahalı olduğundan otobüsle yolculuk yapacağım Türkiye’ye ilk kez bu yıl otobüsle gideceğim” dedi. 

Editör Notu ;

İstanbul’dan Avrupa ülklerine ve Balkanlara otobüsle seyahat planlaması yapabilirsiniz.Büyük İstanbul Otogarı ile Aksaray Avrupa Garajı’ndan Almanya, Avusturya, Yunanistan, Bulgaristan, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk gibi birçok ülkeye otobüsle seyahat edebilirsiniz

Bilet fiyatları ise Balkanlar’a 40 euro ile, Almanya’nın farklı eyaletlerine yolculuk yapacaklar, gidecekleri şehire göre 100 ila 160 euro arasında ücret ödemektedir.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER