Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Türkiye Pazarında Beklenen Scania Süper Sahneye Çıktı

Türkiye Pazarında Beklenen Scania Süper Sahneye Çıktı
20 Eylül 2022 - 20:35 'de eklendi ve 1203 kez görüntülendi.

Scania.İlk olarak tanıtılan ve Türkiye pazarında da beklenen Scania Süper serisi sahneye çıktı.Yeni S Super serisi minimum yüzde 8’e varan yakıt tasarrufu sağlıyor.

Scania’nın yakın zamanda piyasaya sürdüğü bölgesel taşımacılık için yeni seviye elektrikli kamyonları ilk kez sergiledi Ve dünya prömiyerini yapan Scania, iki yeni güçlü 420 ve 460 beygirlik biyogaz kamyon motorunu da ayrıca tanıttı.Scania’nın toplamda 14 araç sergiledi.Geniş araç yelpazesine ayrıca birisi Irızar İ6S olmak üzere iki otobüs bulunuyor.En dikkat çekenler ise ağır nakliye ve şantiye çekicisi olan Scania XT 660 beygir V8 serisi oldu.

Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü Tolga Senyücel

“Hedef sürdürülebilir başarı”

Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü Tolga Senyücel, Scania Hannover’de Scania standında yaptığı açıklamada “Bu stratejinin odak noktası ise işletme maliyetlerinin en büyük kalemi olan yakıt giderinde tasarruf. Scania tüm motor serisinin üretim aşamalarında ve pazara sunduğu araçlarında her türlü iklimsel ve çevresel etkiyi azaltma çalışmalarına öncelik veriyor. Fuarda sergilenen elektrikli, biodizel ve biogaz gibi alternatifli yakıtlarla çalışan Euro 6 normlarındaki motorlar bu çalışmaları gösteriyor. Fuarda sergilenen ve yüzde 8’e varan oranlarda sağladığı yakıt tasarrufu nedeniyle üst üste 6 yıldır “Yeşil Kamyon” ödülünü alan Scania Super’de bunun en somut örneğidir.” Dedi.

Scania Super

Scania yapılan iyileştirmelerle önceki seriye göre yakıt tüketiminin %8 düşürüldüğünü,motor, şanzıman ve akslarda iyileştirme ve geliştirmelerin yapıldığını açıkladı.Yakıt tasarrufu konusundaki iddiasını gösteren Super serisi ile dikkat çekti. Avrupa’da satışa çıkan Super, bir önceki modeline göre minimum yüzde 8 varan yakıt tasarrufu sağlıyor. Bu araç için tasarlanan ve İsveç mühendislik kalitesini yansıtan şanzıman, diferansiyel ve motor da bunu destekliyor. Emisyon normlarına uygunluk sağlarken bunu sadece SCR kullanarak gerçekleştiriyor.Yeni 13 litrelik motorlar, en yeni Opticruise G25 şanzımanlarla birleştirildi. Bu, sürücünün kesintisiz tork dağıtımı ve benzersiz bir sürüş deneyimi ile sorunsuz ve hızlı vites değişimine, konfora güvenebileceği anlamına geliyor.

Editör-Engin E
Haber.Magazinulaşım Hannover 2022
Magazinulaşım.Com 2022

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER