Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Tümosan Kamyon ve Çekici mi Üretecek?

Tümosan Kamyon ve Çekici mi Üretecek?
25 Mayıs 2018 - 17:33 'de eklendi ve 4965 kez görüntülendi.

Tümosan, kendi konusunda dünyanın ve Avrupa’nın önde gelen firmalarından VOLAT ile işbirliğine giriyor..
Konya’da faaliyet gösteren Tümosan; mevcut üretimini farklı sınıflardaki araçlarla çeşitlendirmek istiyor.Bir traktör ve motor imalatçısı olan firma, motor üretimini geliştirmek ve çeşitlendirmeyle beraber 4×4 ve 6×6 yürüyüş düzeninde zırhlı araçlar üzerinde çalışıyor.. Geçtiğimiz İDEF’17’de ise 4×4 özelliğinde zırhlı savunma aracını sergileyerek savunma sanayiinde etkin olmak istediğini gösteren firma,
tank ve füze taşıyıcı araç konusuna da ilgisiz kalmıyor..

 

TÜMOSAN, kamyon ve çekici mi üretecek?

Kurulduğunda bir devlet kurumu olan firma, özelleştirilmiş olup günümüzde traktör, motor, elektrikli ve dizel motora sahip forklift imal ediyor.Tank motoru, zırhlı araç gibi yerli projelere imza atmak isteyen Tümosan; Beyaz Rusya’nın ağır ticari ve savunma araçları imal eden VOLAT adlı şirketiyle karşılıklı gizlilik içeren bir anlaşma yaptı.

60 yıldan fazla bir geçmişe sahip kuruluş, her türlü iklim ve zorlu arazi şartlarda sivil yük ve askeri amaçlar için araç üretiyor.Dünyanın bir çok yerinde kullanılan Volat araçları, Rusya’nın en kuzeyindeki buzlu yollarda olduğu kadar Ortadoğu’nun sıcak çöllerinde de başarıyla görev yapıyor.

1954’te Minsk’te MAZ (Minski Automabilny Zavod) olarak hayata başlayan kurumdan, madencilik, tank, füze gibi ağır yükler taşıyan araçların üretim birimi MZKT adını alarak ayrıldı.Günümüzde ise Volat adıyla üretimine devam ediyor.

 

VOLAT, çok farklı güç ve yapıda araç üretiyor. Başlıca 6001, 6922, 7930, 543, 8021, 6527 Serilerini imal ederken Yeni MZKT-750440 şirketin en modern aracı olarak görünüyor.

 

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER