Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Sözleşmeler İmzalandı Tanesi 9.2 Milyon

Sözleşmeler İmzalandı Tanesi 9.2 Milyon
15 Eylül 2021 - 17:00 'de eklendi ve 997 kez görüntülendi.

İstanbul’un yeni metrobüsleri için sözleşme imzalandı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,100 adet tek körüklü ve 60 adet çift körüklü yüksek kapasiteli yeni metrobüsler için Otokar ve Türk-İran ortaklı yerli marka Akia ile bugün sözleşme imzaladı.

İBB bugün öz kaynaklarıyla 160 yeni otobüs alımı yaptı.İBB’nin 300 yeni otobüs kredisine Cumhurbaşkanlığı’ndan 10 aydır onay çıkmadı.

İBB’nin kendi öz kaynaklarıyla alımını gerçekleştirdiği 160 metrobüs için bugün imza töreni düzenledi.Törende konuşan Başkan Ekrem İmamoğlu, “İBB Meclisi’nden 300 otobüsün alınmasıyla ilgili, yaklaşık 1 yıl önce, 90 milyon Euro’luk bir borçlanma yetkisi, oy birliğiyle meclisten geçti. Ne yazık ki, 9-10 aydır bu, Ankara’da, Cumhurbaşkanlığı’nda bekletiliyor. Tek bir cevap, tek bir yorum dahi yok” dedi.

İmamoğlu ; “Araçların Türkiye’de üretildiğine ve yaklaşık maliyetlerinin altında bir fiyata alındıklarına dikkat çeken İmamoğlu, “Teknolojilerini de en üst seviyede zorlayarak, kusursuz araçlarını İstanbul’a sunmanın keyfini yaşıyorlar. Kuru gürültü yapanlara diyorum ki; siz de iki kelimeyle, keyfini çıkarın. Başka keyfini çıkaracağınız işlerde de bizimle iş birliği yapın. Ne için? 16 milyon İstanbullunu huzuru, yaşamı, mutluluğu sağlıklı yaşamı için” dedi. İETT Genel Müdürü Alper Bilgili de konuşmasında, araçların özellikleri ve ödeme süreçleriyle ilgili bilgiler paylaştı. Konuşmaların ardından; İmamoğlu, Bilgili, Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç ve Akia Ulaşım İç ve Dış Tic. A.Ş. Genel Müdürü Remzi Baka arasında, araçların alımına ilişkin imzalar atıldı. İmamoğlu ve beraberindeki heyet, yeni metrobüs araçlarında incelemelerde bulundu. “

Alınacak 21 metre uzunluğundaki Otokar otobüsler, 200 yolcu kapasiteli olacak. Mevcutta kullanılan araçlar, 18,5 metre ve 185 yolcu aynı anda yolculuk yapabiliyor. 25 metre uzunluğundaki 60 Akia otobüs de 280 yolcu kapasiteli. Mevcutta kullanılan otobüsler de 26 metre ama 225 yolcu taşıyabiliyor. Yüzde 15’i peşin, kalanı 72 ay vade ile alınan otobüslerin teslimatları, 2022 yılının ilk aylarından itibaren yapılacak.

EN PAHALI METROBÜS

Sitemize özel açıklamalar da bulunan Uzmanlar; Akia en pahalı paket ile satın alındığı aşikar” ve “Teknolojilerini de en üst seviyede zorlayarak alınsalar da,hangi teknik kabullerin olduğunu bilmiyoruz.İşletme ve bir çok toplam sahip olma maliyetinde Phileaslar’ın yaşattığı kötü tecrübelerin yaşanması adına ve ayrıca yerli markanında gelişmesi için takipçisi olacağız “ dedi

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER