Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Şehirler Arası Otobüsler de Güncel Yeni Düzenleme

Şehirler Arası Otobüsler de Güncel Yeni Düzenleme
02 Haziran 2020 - 8:30 'de eklendi ve 3527 kez görüntülendi.

Geçtiğimiz hafta sektör temsilcilerinin önerisi ile ; Şehirlerarası otobüslerde uygulanan yüzde 50 kısıtlamasına aile düzenlemesi önerisi yapılmıştı. Buna göre aynı aileden seyahat eden kişiler otobüste de yan yana oturarak seyahat edebilecekti.Karar Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun onayı ile hazırlanan çalışma kapsamında alındı.İşte güncelleme düzenlemenin ayrıntıları…


Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun onayı ile hazırlanan çalışma kapsamında aynı aileden olan fertler otobüslerde de yan yana oturabilecek. 

2+1 olan 41 kişilik otobüsler 34, 38 kişilik otobüsler de 32 kişiye kadar yolcu alabilecek. 2+2 otobüslerde ise 54 kişilik otobüsler 38 kişi, 46 kişilik otobüsler ise 34 kişiye kadar taşıma yapacak.Ailelere Yüzde 40’a varan indirim olacak.


Şehirler arası otobüs sektörünün temsilcileri yeni tip korona virüs ile mücadele kapsamında şehirler arası otobüs yolculuğunda bazı tedbirler ile alakalı “Eşler, anne çocuk seyahat edince ayrı oturuyorlar ama evde bir arada yaşıyorlar. Bunların da yan yana oturmasına izin verilmesini talep ediyoruz” önerilerinde bulunulmuştu.

İşte onaylanan öneri maddesi.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER