Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Solaris Caf’la Birleşti

Solaris Caf’la Birleşti
03 Temmuz 2018 - 14:46 'de eklendi ve 2512 kez görüntülendi.

Polonyalı otobüs üreticisi Solaris, İspanyol tren ve vagon üreticisi CAF grubu ile ortaklık ve birleşme sözleşmesi imzaladı.

Bir süredir mali krizde olan Solaris CAF Grubu ile birleşerek ; ”sürdürülebilir kentsel mobilite” sistemleri alanında Avrupa’da lider olmayı amaçlıyor.

Solaris Bus & Coach SA,Solange ve Krzysztof Olszewski,  tarafından 1996 yılında kurulan ve halen Bolechowo k. Poznan ve Sroda Wielkopolska üretim tesislerinde 2.300 çalışana sahip. Solaris otobüsleri 700’den fazla şehirde ve 32 ülkede mevcut. Şimdiye dek 16.000’den fazla otobüs üretildi. Bunlar, geleneksel dizelin yanı sıra hibrid otobüsler, elektrikli otobüsler, hidrojen yakıt hücreleri ve CNG gibi alternatif motorlu şehir otobüsleridir. Solaris ayrıca Avrupa’nın da en büyük troleybüs üreticileri arasındadır.

2017 yılında şirket, sınııfnda Avrupada ki şehiriçi otobüs üreticileri pazarında 4. sırada yer alarak  1,397 adet satışla rekor kırdı. 2017 yılında Solaris, elektrikli otobüs pazarında Avrupa liderleri arasında. Solaris Urbino elektrikli elektrikli aracı, prestijli uluslararası yarışmada  2017 yılında “Yılın Otobüsü” seçildi.

CAF şirketi, İspanyol borsalarında 100 yılı aşkın bir geçmişe sahip İspanyol bir üreticidir. Faaliyetinin alanında, stok ve demiryolu araçlarını haddeleme tasarımı, imalat, bakım ve tedarik yapan şirket, e-hareketlilik içeren kentsel nakliye için yeni çözümler sunuyor. 

 

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER