Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Sırbistan’a 49 Bmc Procity

Sırbistan’a 49 Bmc Procity
08 Nisan 2021 - 18:36 'de eklendi ve 1082 kez görüntülendi.

Sırbistan Türk Üretimi Otobüsleri Tercih Ediyor BMC’den Sırbistan’a 49 Bmc Procity .

Sırbistan Novi Sad şehiri için,Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan EBRD tarafından 100 adet ve 7 milyon euro bedelli, krediyle düzenlenen şehir otobüsleri ihalesini üç Türk üretici kazandı. JGSP “Novi Sad” tarafından kullanılacak şehir otobüslerinin ihalesini BMC kazandı.

İhaleyi BMC’nin kazanması ile Sırbistan’a 24 solo BMC Procity 12 CNG ve 5 Procity 18 CNG körüklü olmak üzere 29 otobüs daha ihrac etti.JGSP “Novi Sad” filosunda 49 BMC otobüs bulunuyor .Sırbistan Novi Sad’da yapılan son bir yıllık ihaleyi kazanan üç Türk şirketinden birisi olan BMC otobüslerinin sayısı da son yapılan ihracatla 49’a yükseldi.

Bmc Procity CNG 12 ve 18 metre, daha kolay biniş ve iniş sağlayan alçak tabanlı, 3 kapılı tasarımıyla 90 yolcu ve 18 metre körüklü serisi ile 117 yolcu kapasitesi bulunuyor.Ayrıca Procity CNG serisi daha uzun bir çalışma menzili sağlayan 1584 ve 1648 litre sığalı tavana monte CNG depolama tanklarına sahip.

Cummins L9N motor, özellikle daha kolay erişilebilir ve daha düşük maliyetli bir gaz tedarik altyapısının olduğu alanlarda, elektrikli otobüslere alternatif olarak kanıtlanmış bir motor teknolojisine dayalı sıfıra yakın yayımlı doğal gaz gücü sunuyor. Gaz tedariği ve Novi Sad’da doğal gazla çalışan otobüslerin kullanımı arasındaki bu yakın bağlantı, şehrin ekolojik refahına katkıda bulunuyor.

JGSP Direktörü Ivan Radojiciç, ”Novi Sad filosunun 49 yeni BMC otobüs satın alınarak çevre dostu olarak yenilenmesi, ile alakalı;Türkiye üretimi 100 yeni otobüsün satın alınmasıyla Novi Sad Şehri toplu taşıma sisteminin daha yüksek bir seviyeye yükseltildiğini söyledi.Vatandaşlarımız daha güvenli, daha çevreci ve daha konforlu araçlarla araç kullanma imkanına sahiptir. Şirket açısından, tüm yeni araçların, ayda 20 milyon sırbistan dinarı üzerinde tasarruf sağlayan doğal sıkıştırılmış gazla kullanılması bizim için son derece önemlidir. Radojicic,ayrıca yaşadığımız pandemi sürecinde de bu önemlidir, çünkü bu koşullarda otobüsler aynı kilometreyi taşıdığı halde yarısı kadar yolcu taşıdığında, şirket yaklaşık 100 milyon dinar gelir kaybediyor” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER