Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Sileo Avrupa’da Elektrikli Türk Otobüs Markası

Sileo Avrupa’da Elektrikli Türk Otobüs Markası
07 Kasım 2019 - 18:00 'de eklendi ve 2818 kez görüntülendi.

Türkiye’de belediyeler tarafından Malatya, Kayseri, Manisa, İzmir, gibi bir çok ilde kullanılan aynı zamanda da Avrupa’da bir çok ülkenin eyaletinde de tercih edilen Türk markası, Sileo S serisi ile yine Almanya’da.

Frankfurt Mainz toplu taşıma yetkilileri, Federal Çevre Bakanlığı’ndan 23 elektrikli otobüs ve gerekli ücretlendirme altyapısından bazılarını satın almak için on milyon avro hibe aldı.Tercih edilen marka ise Türk üretimi Ankara ve Almanya da üretilen Bozankaya Sileo oldu.

Wiesbaden ve Frankfurt eyletinde ki otobüs işletmecileri ile birlikte sipariş veren belediye’ye bağlı kuruluşlar şu anda 140 araçlık bir otobüs filosuna sahip.

Ekim ayının sonundan bu yana düzenli olarak hizmet veren elektrikli otobüs ”e-bus”, 2020 yılının ilk çeyreğinde Mainz’e teslim edilecek. Mainz Mobility’ye (MM) göre 200 km’ye kadar olan menzillerle, mevcut servislerin yarısından fazlasında düzenli servislerde kullanılabileceği belirtildi. Bu arada, toplu taşıma şirketinin garajında,elektirkli otobüs filosunu bir gecede şarj etmek için yeni bir trafo istasyonu ve 175 kW’a kadar güç şarj noktaları kurulacak. Wiesbaden ve Frankfurt ile birlikte sipariş verdi.Mainz, bu sözleşmeden iki adet 12 metre uzunluğunda solo otobüs ve iki adet 18 metre uzunluğundaki körüklü otobüs alacak.

Bozankaya tarafından yerli ve milli olarak üretilen elektrikli otobüs Sileo yeni avrupa birliği şehir yasalarına uyumlu sıfır emisyon özellikleriyle ön plana çıkıyor.Yeni nesil Sileo elektrikli otobüsler,4 saatlik tek şarjla 400 kilometreye kadar mesafe kat edebilirken, fren enerjisini de elektrik enerjisine dönüştürerek bataryasını dinamik olarak şarj edebiliyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER