Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Setra ComfortClass ve TopClass da Yeniliklerle Geliyor

Setra ComfortClass ve TopClass da Yeniliklerle Geliyor
12 Mayıs 2022 - 10:57 'de eklendi ve 1963 kez görüntülendi.

2012 ve 2013 yıllarında İstanbul Hoşdere’den Türkiye’nin doğusu Erzurum’dan ve güneyinden Adana Mersin İzmir’e kadar bir çok şehir merkezlerine kadar başlayan, yeni ComfortClass ve TopClass serisinin test yolculuğu ve yenilikleri ile adeta Setra Türkiye için zorlu ama bir o kadar iyi bir parkur.Türkiye’nin farklı coğrafya ve iklim koşullarında test ediliyor. Kış aylarında Erzurum’da -30 derecede deniz seviyesinden 2000 metre yükseklikte ve ayrıca Yaz aylarının testleri ise Akdeniz Bölgesi’nde Mersin Adana ve İzmir civarlarında yapılıyor. Söz konusu testlerde de otobüslerin 40 derece sıcaklıklarda dayanıklılıkları test ediliyor. Bahar aylarındaki testler ise bilindik şekilde İstanbul ve Trakya arasında yapılıyor bu bilgileri daha önce www.magazinulasim.com da yazmıştık.Ve son yenilikler 2022 Avrupa Daimler merkezi,pazarlama ve basın departmanlarındaki stratejistler ile otobüs basınına bir şeylerin haberini yansıtmak için üçüncü nesil yeni Setra, test araçlarına boyalar ve ”Cleo”, ”Leyla” ”Lima” ve ”Zera” gibi isimlerle dikkat çektiler.Hatta Türkiye pazarını vurgulamak için ”Leyla” ismi ile rakiplerine yaptıkları gönderme de ilgi çekici oldu. Ve artık sona gelindi…

24/09/2020 ve 02/05/2022’de Setra TopClasss’ın yenileneceğine dair ön yüzünün ilk test fotoğrafları magazinulasim.com da yayınlanmıştı. Daimler Otobüsleri şimdi ComfortClass ve TopClass 500 serisinden üçüncü yeni nesil Setra otobüslerinin dört fotoğrafıyla içeren nihayet resmi bir açıklama yaptı.

Setra Comfort Class ve TopClass Serisinde Makyajla Geliyor

Başta Türkiye’nin zorlu iklim şartları ve yollarında hem de Avrupa’nın zorlu karlı yolları ve dağlık arazilerinde testleri yapıldı.ComfortClass ve TopClass Setra’nın yeni serileri, eksi 40 ila artı 40 derece arasındaki aşırı koşullarda çapında test edildi.Ön kısmı kamufle edilmiş araçlar, sonbaharda yola çıkabilmek için turlarını tamamlıyor.

Yeni Setra’ya Dair

Setra,2013 yılında Belçika’nın Kortrijk kentindeki Busworld’de yeni TopClass 500 serisini tanıtmışdı. Türkiye’nin ardından TopClass 500 serisi de test yaparken görüntülendi. Ve yeni serinin neredeyse on yıl önceki yüz değişimi ardından, yeni bir şeylerin olacağı 2020 de Türkiye de Magazinulasim.com’un Avrupa’da da otobüs uzmanları ve basınının gözünden kaçmadı.

Yollarda onuncu yılını doldurdu üst sınıf da yüzünü yenileyen rakiplerine karşı hâlâ sağlam satış rakamları var. Daimler son iki yılda yeni tasarımlar üzerinde çalıştı. Daimler Otobüsleri bu yıl Ulm markası için tamamen yeni bir nesil sunmayacak ancak yoluna makyajlı seri ile devam edecek. Yeni ComfortClass ve TopClass serisinde, cephede makyaj ve elektronik alanındaki teknik yenilikler sunacak. TopClass 500,Daimler Grubu çatısı altında. şimdi yeni yüzü ile Avrupa ve dünya peronlarına yaklaşıyor.

Leyla ile Leylak Rengi

2013 de ”La Line” çizgilerini ve ismini anlamıştık ama,yeni kamuflajlı test aracınıda ancak arka da “Leyla” yazıyor bu da beyin nesi? Neyin habercisi?” demiştik Leylak mavisi renge boyanmış! Ulm’da çip krizi olsa da yeniliklerin haberi çok erken geldi ve sırada Hoşdereli Setra 400 serisi var.


SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER