Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Seri Taşımacılık Gücünü “Volvo Performance” Çekici ile Koruyor.

Seri Taşımacılık Gücünü “Volvo Performance” Çekici ile Koruyor.
07 Kasım 2018 - 17:58 'de eklendi ve 3531 kez görüntülendi.

Seri Taşımacılık Gücünü “Volvo Performance” Çekici ile Koruyor.

Volvo’nun özel donanımlı FH 540 Performance edition çekici Seri Uluslararası Taşımacılık firmasına bugün teslim Gökçer BALCAN tarafından firma sahibi Bülent YILMAZ’a teslimat edildi.

 

Seri Uluslararası Taşımacılık Bülent YILMAZ ;

Firmamız 2004 yılında kurulmuş ve bir araçla çalışmaya başlamıştır. Zaman içerisinde gelişen iş fırsatları değerlendirilerek büyüme stratejisini sürdürmüştür. Türkiyenin içinde bulunduğu bölge ve sürekli değişen ekonomik durumlar nedeniyle tek bir sektörde çalışmanın bazı sıkıntılar yaratacağını, zaman zaman yaşanan ekonomik krizler bize göstermiştir. Bu nedenle firmamız her zaman bir alternatif iş yaratma düşüncesinde olmuş ve çalışmış olduğumuz iş alanlarını sektörümüzün farklı alanlarını değerlendirerek çeşitlendirmiştir. Bu alanlardan biride uluslararası nakliyedir. Halihazırda firmamız bu alanda 7 araç ile hizmet vermekte olup 2018 yılı sonuna kadar uluslararası nakliyede hizmet veren araç sayımızı 8 adet’e çıkartma kararı vermiştik. 2019 yılı için bu sayıyı daha da arttırmayı planlamaktayız.

Neden Volvo FH 540 performance edition ?

Başlangıç olarak almayı düşündüğümüz belli bir marka araçta karar vermemiştik. Araç değerlendirmeleri tarafımızdan yapılmış ve bazı firmalardan araçlar hk. Teklifler alınma ve araçları inceleme safhasına geçilmiştir. Henüz düşünce aşamasında iken Temsa iş makinaları çalışanı olan benimde daha önceden tanıdığım Gökçer arkadaşımız birkaç kez ziyaretimize geldi. Kendisi ile görüşmelerimiz sonucunda hiç düşünmediğimiz Volvo araç almayı düşünür hale geldik. Bunun için stokta bulunan araçları incelemeye başladık. Mevcut araçlardan bazıları yeterli donanım seviyesinde değildi bazılarında ise istediğimiz ek özellikler yoktu. Bu nedenle stok araçlarından birini alma konusunda kararsız kaldık. Birde alacağımız aracı kullanacak olan sürücümüz uzun yıllardır firmamıza hizmet veren bir sürücü olması nedeniyle kendisine donanım seviyesi yüksek bir araç almak ta istemekte idik.

Gökçer Bey özel bir araç daha olduğunu ancak aracın fiktif sahasında olduğunu belirtti. Önce bu aracın teknik bilgilerini istedik. Aracın teknik bilgilerini inceledikten sonra bizim için çok uygun bir araç olduğunu hatta istediğimiz özelliklerden daha fazlasının bu araçta olduğunu gördükten sonra sürücü arkadaşımızın da aracı incelemesini istedik. Arkadaşımız hem mevcut aracı hemde avrupa’da çalışan benzer araçları çok yönlü inceledikten sonra aracı çok beğendiğini belirtmiştir. Arkadaşımızın bu beyanı üzerine bizde özellikle kendisi için bu aracı almaya karar verdik.

Aracımızın ön plana çıkan ve özellikle beni etkileyen özelliklerinden bazıları şunlardır.

ADR, İşimizin bir kısmı için ADR’li araçlar kullanmaktayız ve bundan sonra alacağımız tüm araçlarda ADR olmasını istemekte idik.
Retarder, Yavaşlatıcı fren sistemi
Dual clutch, Çift kavramalı debriyaj sistemi, Beni en çok etkileyen özelliklerden birisidir. Bu özellik sayesinde vites değişimleri son derece hızlı olmakta, (viteslerin değiştiği bile neredeyse anlaşılmamaktadır) ve kayıplar azalmaktadır. Özellikle rampa çıkışlarda vites küçültme esnasında kaybedilen zaman nedeniyle araçta hız kaybı olmakta ve araç tam toparlayamadığı için ikinci bir vites küçültme ihtiyacı oluşmaktadır. Bu durum hem yakıt sarfiyatının artmasına hemde aracın ortalama hızının düşmesine neden olmaktadır. Müşteri memnuniyetini sağlayabilmek için hızlı sefer hizmeti verebilmek bizim için önemli hale gelmiştir. Çift kavramalı sistemde vites değişimlerinin çok hızlı olması nedeniyle hız kayıpları min seviyelere inmekte ve daha az vites değişimi olmaktadır. Bu aracın yakıt tüketimini azaltırken aynı zamanda aracın ortalama hızının artmasına yol açmaktadır.
Yüksek güvenlik özellikleri, çarpışma önleme sistemi, aracın sağ tarafında ölü bölgeye bir araç girdiğinde uyarı vermesi, mesafe takip sistemi, kabin dayanım özellikleri (sadece İsveç’te istenen bazı özellikler) vb.
Yüksek donanım seviyesi, Yüksek kabin, deri koltuklar, Buzdolabı, park kliması, multimedia sistemi, kahve makinası, sağ taraftaki koltuğun dönerli olması, masa vb daha bir çok özellik bulunmaktadır.
• Ön ve arkada havalı süspansiyon
• Çift depo olması
• Özel bir renk dekorunun olması

Sonuç itibarı ile tüm bu saydığımız özelliklerden ziyade , Sürücü arkadaşımızın aracı çok beğenmesi, Gökçer arkadaşımızın bir satıcıdan çok bir arkadaş gibi hareket etmesi ve alternatifleri sunması bizim bu aracı satın almamızda esas etken olmuştur.

Faruk GÜRBÜZ

MAGAZİNULAŞIM.COM 2018©

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER