Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Şehirlerarası Seyahat Yeni Normalleşme

Şehirlerarası Seyahat Yeni Normalleşme
31 Mayıs 2021 - 23:04 'de eklendi ve 1349 kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısı ardından yeni normalleşme döneminin ikinci aşaması “1 Haziran” yarın başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması ardından kritik normalleşme genelgesi ile ilgili içişleri bakanlığı’ndan seyahat açıklaması.

Seyahat engeli yok,zorunlu haller dışında özel araçlarla seyahat yasak.Şehirlerarası otobüsler ise kısıtlı kapasite.

1 Haziran 2021 Normalleşme başladı! Şehirler arası otobüsler ve seyahat kısıtlamasına dair sektör ve seyahat edenler için birinci yeni normalleşme,günlük vaka sayılarının 7 binler civarında seyrettiği şu günlerde uçaklar tam kapasite çalışırken,şehirler arası otobüs sektörü yüzde 50 kapasite kısıtlaması ile çalışmaya devam edecek.

Umutlar İkinci Yeni Normalleşme Süreci Temmuz Ayına Kaldı


TOBB Mustafa YILDIRIM Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım ve TOFED Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Av Birol ÖZCAN’ın açıklamalarında ;

“Yeni kapasite ile çalışma imkanı yaratılmadığı taktirde varlığını sürdürme imkanı kalmayacaktır

Geçtiğimiz dönemden gelen borç yükü ve % 50 kısıtlı kapasite ile çalışma zorunluluğu iflasları kaçınılmaz hale getirmektedir.

Kısıtlı kapasite ile 15 aylık dönemde akaryakıt,vergi,sigorta, personel, kira otoyol ve köprü ücretleri gibi bir çok kalem başta olmak üzere tüm maliyetleri artan şehirler arası otobüs taşımacılığı sektörü, hiçbir destek almadan çalışmasına rağmen bu süreçte de yine yolcularıyla ve tüm paydaşlarıyla mağdur oldu.

Türkiye Otobüsçüler Konseyi; “Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlıklarından tam kapasite talebinde bulunmasına rağmen taleplerimiz kabul edilmedi..”dedi

Sektörün diğer talepleri olan aile bireylerinin bir arada oturması ve 2+1 otobüslerde cam kenarı koltuklara bilet satışının talepleri ise kabul görerek yeni genelge de yayınlandı.

Haber Magazinulaşım 2021 ©

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 1-haziran-yeni-normallesme-otobusler-1024x493.png

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER