Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Şehirler Arası Yolculuğa Yeni Düzenleme

Şehirler Arası Yolculuğa Yeni Düzenleme
14 Nisan 2021 - 1:24 'de eklendi ve 1537 kez görüntülendi.

Son alınan tedbir karalarıyla,13 Nisan 2021 tarihinde açıklanan ve uygulanacak yeni tedbirler 14 Nisan 2021 itibari ile başlayacak,otobüs veya uçak bileti olanlar, sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf olarak Yalnızca HES kodu alarak seyahat edebileceklerdir.

İç işleri bakanlığının yayınladığı son kısıtlama genelgesinde,Zorunlu hali bulunmayanların sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan sürelerdeki şehirlerarası seyahatleri ancak toplu ulaşım araçlarıyla mümkün olacak.

İç işleri bakanlığı ramazan ayı uygulanacak kısıtlamalara ilişkin genelgenin,şehirler arası ile ilgili o madde ;

  • Toplu ulaşım araçlarının görevlileri ile şehirlerarası seyahatlerini bilet ve rezervasyon koduyla ibraz edenler kısıtlamadan muaf olacak.
  • Herhangi bir zorunlu hali bulunmayan kişilerin sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerdeki şehirlerarası seyahatleri ancak toplu ulaşım araçları (uçak, otobüs, tren, gemi vb.) kullanılmak suretiyle mümkün olacak. İşi ile ilgili illiyetini belgeleyen toplu ulaşım araçlarının görevlileri ile şehirlerarası seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz eden kişiler sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER