Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

ŞEHİRLER ARASI OTOBÜS SEFERLERİ BAŞLIYOR

ŞEHİRLER ARASI OTOBÜS SEFERLERİ BAŞLIYOR
28 Mayıs 2020 - 18:31 'de eklendi ve 3209 kez görüntülendi.

Son dakika haberi! Şehirler arası seyahat yasağı ne zaman bitecek? Otobüs seferleri ne zaman başlayacak?

Son dakika… Şehirler arası yasak ne zaman bitecek? Koronavirüsle mücadele kapsamında şehirler arası seyahat kısıtlanmıştı. Hava ve demir yolu ulaşımında biletlerin satışa çıkmasının ardından otobüs seferlerinin başlayıp başlamayacağı araştırılmaya başlandı. İçişleri Bakanlığı tarafından 15 ilde uygulanan şehirler arası seyahat kısıtlaması ile ilgili genelge yayımlandı. Peki, şehirler arası seyahat yasağı ne zaman bitecek? Otobüs seferleri ne zaman başlayacak? İşte son gelişmeler…

Türkiye, 3 Haziran sonrası çok önemli normalleşme planlarını hayata geçirecek. Seyahat yasağının kalkması ile, otobüs firmaları da son hazırlıklarını tamamlıyor. Sektör temsilcileri, demiryolu ve havayolları için başlatılan seyahatlerde HES kodu kullanımının, otobüs seyahatlerine de entegre edileceğini söyledi.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Birol Özcan

“Tüm otobüs ve yazıhanelerimiz dezenfekte oldu. Personelimizin hazırlıkları da tamam. Dinlenme tesislerinin de kullanım alanları dezenfekte ediliyor. Hazır vaziyette bekliyoruz.” dedi.

Haber magazinulaşıma açıklamada bulunan Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Birol Özcan, demir ve havayolları için başlatılan HES kodu uygulamasının otobüs seyahatlerine de entegre edileceğini söyledi.

İçişleri, sağlık ve ulaştırma bakanlığı entegre bir şekilde yazılım sistemi hazırladığını belirttti.Birol Özcan, “Otobüs seyahatleri için de en geç 10 güne kadar bu uygulama başlatılacak” bilgisini paylaştı.

“OTOBÜSLERİN REKABET ETMESİ MÜMKÜN DEĞİL”
Otobüs firmalarını etkileyen önemli sorunların olduğunu söyleyen Özcan, “Raylı sistemlerde Konya-İstanbul yolculuğu ücreti 37.5 lira yapıldı. Raylı sistem devletin, personel devletin, köprü ve otoban paraları ödemiyorlar. Bu ücrete taşınırsa, bir yolcu hangisini tercih eder? Otobüs firmalarının böyle bir imkanı yok” diye konuştu.

7 YOLCUNUN TAŞINMASINI ENGELLİYOR

Otobüslerde camdan cama oturma düzeninde 27 kişinin oturabileceğini ifade eden Özcan, yüzde 50 kapasite sınırı getirilmesinin 7 yolcunun taşınmasını engellediğini vurguladı.

GEÇİŞ ÜCRETLERİNDE İNDİRİM TALEBİ
Özcan ayrıca, otobüslerin tam kapasite çalışmadığını dönemde Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüsü’ndeki geçiş ücretlerinde indirim beklediklerini söyledi.

“İKRAMLAR KALKABİLİR”

Araç içi ikramlarla ilgili de karar aşamasında olduklarını kaydeden Birol Özcan, şunları söyledi:

“Otobüslerde ikramları oldukça azaltacağız, Hatta kaldırmayı da istiyoruz. Biliyorsunuz bazı firmalar direniyor bazıları da kaldırmak istiyor, kaldırma taraftarıyız. Sadece kapalı su ikram etmek istiyoruz. Koronavirüsle ilgili tedbirli davranmamız lazım, Sağlık Bakanlığı’nın tedbirlerine uymamız lazım.”

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER