Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Şehirler Arası Otobüsler Normalleşiyor

Şehirler Arası Otobüsler Normalleşiyor
26 Mayıs 2020 - 17:02 'de eklendi ve 1741 kez görüntülendi.

Otobüs firmaları şehirler arası seferlere başlayacağı tarihi açıkladı

Dört büyük otobüs firması; Pamukkale, Ulusoy, Metro, Kamil Koç seferlere başlayacağı tarihi açıkladı.

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında hava, demir ve kara yolunda toplu ulaşım bir süreliğini durdurulmuştu.

Normalleşme adımları kapsamında firmalar açılış tarihlerini açıklamaya başladı. Tüm bu gelişmelerin yanında Türkiye’nin 4 büyük otobüs firması seferlere başlayacağı tarihi ‘mola bitti’ şeklinde duyurdu.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ”çay hasadı için özel izinlerin verileceğinin” açıklaması ardından “Çay için seferlerimizi açıyoruz” paylaşımını yapan Ali Osman Ulusoy Seyahat, Karadeniz bölgesinde yoğun şekilde gelen talepleri 27 Mayıs sabahı itibarıyla yüksek sayıda seferlerle karşılayacaklarını belirtti.

Biletler HES kodu ile alınacak

4 Büyük Pamukkale, Ulusoy, Metro ve Kamil Koç’tan yapılan açıklamada, “4 Haziran’da yola çıkıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan bilet satış işlemleri yolcuların Kovid-19 ile ilgili durumlarını tetkik etmek amacıyla Sağlık Bakanlığı bilişim sistemleri veri tabanı üzerinden Hayat Eve Sığar (HES) koduyla gerçekleştirilecek. Giriş çıkış yasağı olan iller için ise “seyahat izin belgesi” alınması da gerekiyor.

Tavan fiyat tarifesi uygulanacak

Corona salgınından itibaren astronomik fiyatlara ulaşan otobüs biletleri için tavan fiyat tarifesi getirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeye göre 101-115 kilometre arası seyahatlerde 100 lira, 301-350 kilometre arası 150 lira, 401-475 kilometre arası 160 TL tavan fiyat uygulaması olacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER