Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

PCR Testi Olmayan Seyahat Edemeyecek!

PCR Testi Olmayan Seyahat Edemeyecek!
20 Ağustos 2021 - 23:32 'de eklendi ve 1010 kez görüntülendi.

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı yeni genelgeye göre, aşı olmayan kişilerin 6 Eylül’den itibaren; toplu taşıma araçlarıyla ve şehirlerar arası seyahatler de PCR testi zorunluluğu getirildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN “6 EYLÜL’DEN İTİBAREN ZORUNLU PCR TESTİ” GENELGESİ

İçişleri Bakanlığı, 81 valiliğini PCR testi zorunluluğu gerektiren faaliyetlerle ilgili genelge gönderdi. Genelgeye göre, aşı olmayan kişilerin 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren; Uçak, otobüs, tren veya diğer toplu taşıma araçlarıyla gerçekleştirilecek şehirlerarası seyahatlerde, negatif sonuçlu PCR testi şartı aranacağı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgede birinci doz aşılama oranının yüzde 73, ikinci doz aşılama oranının ise yüzde 55,5 düzeyine ulaştığına dikkat çekildi. Genelgede, seyahatler de PCR testi ile tedbirlerin hayata geçirilmesine karar verildi:

“ŞEHİRLERARASI SEYAHATLER İÇİN NEGATİF SONUÇLU PCR TESTİ SONUCU BULUNMALIDIR”

Aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişilerin özel araç hariç uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatler için de negatif sonuçlu PCR testi bulunmalıdır. Bu çerçevede 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren seyahat firmalarınca araca kabul aşamasında HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacaktır. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise bu kişilerin seyahatine müsaade edilmeyecektir.” denildi.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER