Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Scania’ya Çin’den 800 Beygir Ejderha İle İkinci Cevap Sitrak Truck’dan Geldi

Scania’ya Çin’den 800 Beygir Ejderha İle İkinci Cevap Sitrak Truck’dan Geldi
10 Mart 2023 - 19:14 'de eklendi ve 2330 kez görüntülendi.

Scania’ya Çin’den 800 Beygir Ejderha İle İkinci Cevap Sitrak Truck’dan Geldi.Shacman X6000 800 beygirlik serisinden sonra dünyanın en güçlü ikinci kamyonuda Çin’den bir diğer markadan geldi.Nâm’ı diğer ”King of the road” olarak bilinen Scania V8 serisine açık bir gönderme yaparak meydan okudular. Çinli üreticiler daha güçlü oldukları için bu unvanı hak edecek mi? Buna Avrupa ve diğer dünya ülkelerinin kamyon ve çekici sahipleri karar verecek.Şu an dünyanın en güçlüsü olarak Sitrak C9H 800 beygirlik serisi Scania 770S’i geride bıraktı.

Sitrak C9H 800

Geçen yılın sonunda Çinli otomobil üreticisi Shacman, 800 beygir güç ve 3.750 Nm torka sahip yeni 16.6 litrelik Weichai WP17H800E68 motorla donatılmış X6000 kamyonunu tanıtmış idi. 

Çin’deki taht kavgası,aynı güç ve torku üreten Weichai motorla donatılmış Shacman Truck ile Sitrak C9H 800 beygirlik çekici ile tahtını paylaşmaya devam ediyor. Sitrak,Çin’li üretici Sinotruk ile Almanya’dan MAN Truck and Bus’un ortak markası.

GÜVENLİK


Sürüş güvenliği paketi ise standart olarak;AEBS stabilizasyon sistemleri ve AEBS , ABS kilitlenme önleyici fren sistemi, çarpışma uyarı sistemi, sürüş yorgunluğu izleme teknolojisi,uyarlanabilir hız sabitleyici (ACC), akıllı direksiyon sistemi, GPS haritalama ve kör noktaları ortadan kaldırabilen yardımcı kamera sistemi bulunuyor. Yapılandırma listesi 6×4 çekiş, standart olarak alüminyum jantlar, 3300+1400 mm dingil mesafesi sunuyor.

TASARIM

Dış Tasarım ; MAN TGX’e benzer bir kabin ile, yüksek tavana, ön ızgarada altın rengi detaylara, geniş cam alana ve DRL’li (Daytime Driving Light) LED farlara sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

İç Tasarım ; İki adet %100 dijital ekranlı bir panel, elektronik el freni, elektrikli camlar ve
aynalar, start stop düğmesi ve çok işlevli direksiyon simidi ile sağlanan yüksek teknoloji teknolojisiyle öne
çıkıyor.C9H, son zamanlarda Rusya pazarında en çok satan model haline gelen C7H modeline benziyor, ancak yine de amiral gemisi daha güçlü ve daha sağlam. Kamyon kabininde düz bir zemin, yüksek kaliteli Isling Huatai koltuklar, bir LCD gösterge paneli, çok fonksiyonlu bir direksiyon simidi, elektrikli camlar, bir motor çalıştırma düğmesi, klima, ve 88 cm genişliğinde bir yatak ve birçok modern elektronik güvenlik sistemi bulunuyor.

Amiral gemisi çekici olan SITRAK C9H 800 6×4, ağırlıklı olarak ekstra ağır nakliyat sektörü için tasarlanmış ve 800 beygir güç üreten 16.6 litrelik Weichai WP17H800E68 (Euro 6) motoru bulunuyor.Güç ve maksimum 3750Nm torkn16 vitesli otomatik şanzıman ve defransiyel tahrik 3,08 dişli oranına sahip MCY12BGS tahrik akslarla MAN teknolojisi kullanılmış.

Halihazırda Rusya’da en çok satılan yeni kamyon markası ve Avrupalı ​​üreticilerin bıraktığı boşluğu dolduruyor bir alt serisi olan Sitrak C7H ile dolduruyor ve Ukrayna pazarında bile mevcut olan bu araçlar yakında orta avrupa pazarına da gelebilir.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER