Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Scania’dan Süper Motor

Scania’dan Süper Motor
12 Kasım 2021 - 17:28 'de eklendi ve 3246 kez görüntülendi.

Scania Traton’un yeni 13 litrelik motoru,yeni arka akslar ve dijital ayna gibi yeniliklerle geliyor. Yeni, EGR’siz 13 litre ”Süper Motor” deniliyor. Motor tek parça silindir kapağına, üstten çift eksantrik miline ve güçlü motor frenine sahip ve artık retarder olmadan ACC ile sipariş edilebiliniyor. Scania Yeni motor seçeneklerinde 420, 460, 500 veya 560 Beygir ile geliyor.Scania, “dünyanın dizel motora sahip en sürdürülebilir güç aktarma organı” olduğunu iddia ettiği yeniliği piyasaya sürdü ve yakıt ekonomisinde en az %8’lik bir iyileşme vaad ediyor

DİJİTAL AYNA SMVC

Scania, geleneksel aynaların yerini alacak isteğe bağlı bir kamera ve ekran sistemi olan Scania Mirror View Camera (SMVC) donanımlı çekici ve kamyonları piyasaya sürdü.Dijital ayna 12,3 inç yüksek çözünürlüklü ekranlara ve kamera gövdeleri katlanabilir ve kar ve buz gibi havalar için ısıtmalı lenslere sahip.Rakiplerinin sistemlerinden farklı olarak,kabin dışında kameralar daha alçak bir alanda monte edildi.Scania,SMVC’ye sahip bir kamyon,zorlu kavşaklarda ve şehir içi gibi yoğun alanlar da manevra yaparken, daha iyi bir avantaj sağladığını cam direklerinin alt kısmına monte edilmesiyle birlikte çok daha iyi bir görüş açısı sunduğunu belirtiyor.

DC13 motor, üstten çift eksantrik miline ve ilk kez en yeni V8’inde görülen çift SCR AdBlue sistemine sahip.12.74 litrelik motor ile, 420 beygir (2.300Nm), 460 beygir (2.500Nm), 500beygir (2.650Nm) ve 560 beygir (2.800Nm) güç değerlerinde sunulacak. Tüm versiyonlar HVO ile çalışabilir ve iki orta dereceli versiyon %100 yenilenebilir biyodizel sistemine de uyumlu olacak.

MOTOR

Yeni Süper motor platformunun geliştirilmesi ile birlikte Scania felsefesi koruyor;düşük devirlerde yüksek tork.Scania tarafından geliştirilen en yeni DC13 litrelik motor seçeneklerinde 420, 460, 500 ve 560 beygir seçenekleri ile geliyor.

Teknik olarak, bu yeni blok her silindir için ayrı silindir kapakları olan yapıyı terk ettiği ve üstten çift eksantrik milli (DOHC) tek silindir kapağını benimsediği için tam bir değişikliği temsil ediyor.İsveçli marka, gelişiminde “sıfırdan” başlayarak, bu yeni motor ailesinin tasarımına tam 2.000 milyon Euro’dan fazla ve beş yıldan fazla yatırım yaptığını iddia ediyor ve bunun için %30’a kadar daha uzun bir kullanım ömrü vaad ediyor.

Motor,tek parça silindir kapağına, üstten çift eksantrik miline ve güçlü motor frenine sahip ve artık retarder olmadan ACC ile sipariş edilebiliniyor.Yakın zamanda piyasaya sürülen G33CM ve yeni G25CM olan Opticruise şanzımanlarla ile eşleştirildi. Genel yakıt verimliliği iyileştirmesine %1 katkıda bulunuyor.R756 tek redüksiyonlu aks 1,95 tahvil oranı ile 4.11 oranına kadar seçenekler de sunuyor.G25 otomatikleştirilmiş şanzıman 220 ile 460 beygir arasındaki güçlerle ve G33 şanzıman 500 ile 660 beygir arasındaki güçlerle de birleştirilmiştir .Her ikisi de, Opticruise otomatikleştirilmiş şanzımanın mevcut versiyonlarından daha hızlı ve daha yumuşak vites değiştirmeye sahiptir.

MODÜLER YENİ ŞASİ

Scania’nın sunduğu bir diğer yenilik ise üstyapıya daha fazla modülerlik ve uyarlanabilirlik sağlayan esnek bir şasi. Bu, çerçevenin hem içine hem de dışına parçaları monte etmek için özel deliklere sahip.

Scania ayrıca Modüler Mimari Şasi (MACH) adını verdiği yeni bir şasiyi piyasaya sürüyor. Yeni bir dizi çerçeve deliği deseni ile daha fazla esneklik sunduğu ve böylece mevcut şasi düzeni sayısını artırdığı söyleniyor.Başlangıçta elektrikli kamyonlarda kullanılmak üzere uyarlandı, ancak normal dizellerin konfigürasyonu üzerinde de bir etkisi olacak. Bunun nedeni, çerçevede ki yeni delik düzeni, daha fazla modülerliği ve yakıt sistemindeki değişiklikler olacaktır.165 ila 700 litre arasında değişen tamamen yeni bir dizel yakıt deposu seçeneği de mevcuttur.

YENİ KABİN SİYAH RENK

Scania, yatak koleksiyonu için yeni kumaş seçenekleri de sunuyor. Premium döşmeler tamamen siyah bir kumaş kaplamaya sahip olacak,diğer iki yatak ise tonlu desenlerle kaplanacak. Yolcu tarafındaki katlanır masa da güncellenerek daha şık ve modern bir görünüm elde edildi. Fotoğraflar da görülmese de bu konu daha iyileştirme yapabilir.

.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER