Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Scania Otobüs Üretimini Durduruyor

Scania Otobüs Üretimini Durduruyor
30 Mayıs 2023 - 18:04 'de eklendi ve 794 kez görüntülendi.

İsveçli Kamyon üreticileri rakipleri karşısında küresel kriz ile birlikte otobüs de başarısızlığını kabul etti.İsveçli iki markada otobüs üretiminde gereken ilgi ve başarıyı göremedi. Volvo Buses’den sonra Scania da otobüs sektöründen çıkıyor. Traton çatısı altındaki İsveçli marka, 2023’ün ilk çeyreğinde Scania Polonya’daki otobüs fabrikasını kapatıyor.

Otobüs ve kamyon üreticisi Scania, Polonya’nın Slupsk kentindeki otobüs kasaları üretimi yapan fabrikasını kapatma kararı aldı. Ancak otobüs şasisi üretimi devam ediyor. Kârlılığın olmaması ve büyük yatırımlara ihtiyaç duyulması kapanma nedenleri arasında. Bu yılın başlarında, Volvo otobüs grubu iş modelini değiştirmeye karar vermiş ve Polonya’nın Wroclaw kentindeki otobüs üretimini tamamen durdurmuştu. Scania da şimdi stratejisini değiştiriyor. Alçak tabanlı şasi üretimi gibi Citywide ve Interlink modelleri de artık üretimden kalkıyor.Ancak K tipi şasi üretimi, Slupsk yakınlarındaki Kobylnicka’da her zamanki gibi devam edecek.

Scania, küresel otobüs pazarında yeni otobüs siparişlerinin azalmasına ve otobüs segmentinde kalıcı bir karlılık kaybına yol açan olumsuz değişiklikler olduğunu belirterek bundan sonra yoluna Karoseri üreticileri devam edeceğini duyurdu.

Şirket, otobüs işletmeciliğinin Kovid-19 pandemisinden güçlü bir şekilde etkilendiğine dikkat çekerek, pazardaki durumun giderek normalleşmesine rağmen toparlanma hızının yetersiz olduğuna dikkat çekiyor. Şirket ayrıca, yeni otobüslerle ilgili mevzuat değişikliklerinin hem şimdi hem de gelecekte yeni teknolojilere büyük yatırımlar gerektirdiğine dikkat çekiyor.

– Satış ve Pazarlama Başkanı Stefano Fedel, otobüs operasyonlarının bundan sonra da Scania’nın işinin önemli bir parçası olmaya devam edeceğine inanıyoruz, ancak müşterilerimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek ve küresel olarak karlılığı güvence altına almak için stratejimizi güncellememiz gerekiyor, diyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER