Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Scania interlink LNG

Scania interlink LNG
09 Ekim 2018 - 18:00 'de eklendi ve 2862 kez görüntülendi.

67’nci IAA Ticari Araçlar Hannover fuar’ında yeni Scania interlink LNG’li otobüsü tanıttı.

Scania’nın IAA 2018’de tanıtımını gerçekleştirdiği bir yenilik ise alternatif enerji ile çalışan araçlardı.Scania Citywide LE Hybrid Biyodizel/HVO ve Scania Interlink LNG otobüsleri ile fuar’ın ilgisi çekti.

Scania 410 beygirlik motoruyla donatılan yeni 12.8 metrelik Scania Interlink HD dünya’nın ilk LNG’li şehirler arası yolcu otobüsü olan Interlink serisi ile 1000 kilometrelik bir mesafeyi yakıt ikmali yapmadan test edildiğini açıkladı.Scania interlink Karbon emisyonunu yüzde 90’a kadar azaltabilen sıvılaştırılmış biyogazla da çalışabiliyor.

2014 yılından bu yana LNG’li Euro 6 motorlu araçlarla test sürüşleri gerçekleştiren Scania; bir tank sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) ile yaklaşık 250-300 kilometre yol kat ederken, bir tank LNG ile yaklaşık 1.000 kilometre mesafeye ulaştı.LNG’yi özellikle Avrupa ülkelerinde, litre fiyatının dizel akaryakıta göre yaklaşık yüzde 50 daha ucuz olması da cazip hale getiriyor. Daha çevreci LNG’nin önemli avantajlarından bir tanesi de çevreci yakıt olması. Dizel yakıtlı motora göre daha sessiz olan LNG’li motor, karbondioksit salınımını da yaklaşık yüzde 10 azaltıyor. Parçacık emisyonları neredeyse tamamen ortadan kalkarken, azot oksit emisyonları da üçte bir oranı.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER