Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Şanlıurfa’ya Yüzde Yüz Yerli Trambüs

Şanlıurfa’ya Yüzde Yüz Yerli Trambüs
14 Aralık 2022 - 18:27 'de eklendi ve 422 kez görüntülendi.

Türkiye’nin ilk yerli yüksek teknoloji bataryalı troleybüsü kullanıma hazır.Tasarımı ve üretimi Türk mühendisliği imzası taşıyan ve katener hattına (elektrik besleme hattı) bağlı kalmadan yolcu taşıyan Türkiye’nin ilk yerli yüksek teknoloji bataryalı troleybüsü 2023’te kullanılmaya başlanacak.

Bozankaya firması, Ankara Sincan 1. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalarında düzenlenen tanıtım töreninde “Türkiye’nin ilk yerli yüksek teknoloji bataryalı” troleybüsü “Trambüs”ü tanıttı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi için özel üretilen 12 araçlık filonun ilk aracı teslim edildi. Söz konusu araçların 2023 yılında hizmete sunulması planlanıyor.

Tasarımı ve üretimi yüzde 100 Türk mühendisliği imzası taşıyan ve katener hattına bağlı kalmadan bataryasıyla azami 50 kilometre menzile ulaşabilen yolcu taşıyan araçlar, hareket halindeyken şarj edilebilen bataryaları sayesinde sınırsız menzile sahip olarak üretildi.

Bu sayede hem zamandan hem yakıttan hem de bakım masrafından tasarruf ediliyor. Troleybüsler dizel araçlara göre bir günde yüzde 40’a varan yakıt tasarrufu sağlarken bu oran bakımda yüzde 80’e çıkıyor. Bu tasarrufların ekonomik karşılığı sadece yakıtta Şanlıurfa için yılda 3,5 milyon liraya karşılık geliyor.

Hem zamandan hem yakıttan hem de bakım masrafından tasarruf edilecek Trambüsler dizel araçlara göre bir günde yüzde 40’a varan yakıt tasarrufu sağlayacak.Toplam 160 kişinin seyahat edebileceği trambüslerin günlük yolcu taşıma kapasitesi 95 Bin, oturan yolcu kapasitesi ise yüzde 32 olurken araç üstü akıllı yazılım sayesinde güvenlik ve araç bakım periyotları uzaktan takip edilecek.

”TRAMBÜSLER ŞANLIURFA’MIZA HAYIRLI OLSUN”

Şanlıurfa’ya gelen trambüslerin test sürüşüne katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül; ”Tarihin sıfır noktasında sıfır emisyonlu yerli ve milli trambüsler görev yapmaya başlayacak.Hem zamandan hem yakıttan hem de bakım masrafından tasarruf edilecek Trambüsler dizel araçlara göre bir günde yüzde 40’a varan yakıt tasarrufu sağlayacak.İlk olarak iki trambüsümüz şehrimize geldi. Diğer trambüsler de geldiği takdirde 12 trambüsümüzü belirlenen ring hattında hizmete sunacağız. Eski Urfa bölgesindeki ring hattında görevlendirdiğimiz körüklü otobüslerin yerine bu trambüsleri hizmete sunacağız. Şanlıurfa’mıza hayırlı uğurlu olsun. İnşallah daha nice güzellikleri şehrimize kazandırmaya devam edeceğiz. .”dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER