Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Rusya’ya Üreticilerden Yaptırım

Rusya’ya Üreticilerden Yaptırım
28 Şubat 2022 - 11:01 'de eklendi ve 910 kez görüntülendi.

Rusya Ukrayna savaşı ile bilrikte şirketler, Moskova’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra uygulanan yaptırım kararları ile Rusya’daki ticari faaliyetlerini sınırlamak, askıya almak veya sonlandırmak için dün itibari ile harekete geçti.Alman Daimler’in ardından Volvo Scania Daf markaları ve Rusya da yatırımları bulunan kamyon-otobüs üreticisi çok uluslu şirketler yatırımlarını askıya almaya devam ediyor.Ayrıca Ukrayna’ya sınır olan ülkelerden Polonya da Belarus ve Rus şirketlerinin İRU’dan çıkarılmasını talep etti.

Volvo Trucks ;

Volvo, Moskova’nın yaklaşık 180 km güneybatısındaki Kaluga, Rusya’daki üretim tesisindeki tüm operasyonlarının yanı sıra kamyon ve otomobil satışlarını askıya aldı.

Rusya Volvo fabrikasında yaklaşık 700 kişi çalışıyor ve 2009 yılında açıldığından bu yana çoğunluğu FH, FM ve FMX modelleri olmak üzere 30.000’den fazla kamyon üretti.

İsveç’li kamyon üreticisi Volvo, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ”Rusya’daki fabrikasında üretimi durdurduğunu ve yaptırım riskini öne sürerek bir sonraki duyuruya kadar Rusya da bulunan fabrikasındaki tüm üretim ve satışlarımız durdurulmuştur” dedi.

Scania ; İsveçli kamyon üreticisi yaptığı açıklamada, ”Geçen hafta Rusya’ya kamyon çekici ve yedek parça teslimatını durdurduk.Scania için,müşterilerle ilişkiler önemlidir ancak bu konuda Scania’nın insani değerleri daha önemlidir.”dedi

Alman Tedarikçi ZF ; ZF Kama ortak girişimine yapılanlar da dahil olmak üzere Rusya’ya yapılan tüm teslimatları dondurduğunu açıkladı.

Polonyalı Nakliyeciler: Rus ve Belaruslu üyeleri IRU’dan Çıkarın

Polonya’nın Ulaştırma ve Lojistik organizasyonu, Rus ve Belarus taşımacılık kuruluşlarının tecrit edilmesi ve Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU) dahil olmak üzere birden fazla kuruluştan uzaklaştırılarak ilişkilerin askıya alınması için çağrıda bulundu.Dün sabah yayınlanan açıklamada, Transport i Logistyka Polska (diğer adıyla TLP), hem Belarus hem de Rusya’ya nakliye şirketlerinin sınırlandırılmasını istedi. Bunun gerçekleşmesi için Polonya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na talepte bulundu.Rusya’nın saldırganlığının ancak tüm ülkelerden siyasi ve ekonomik yaptırımlar şeklinde birleşik, oybirliği ve güçlü bir yanıtla karşı karşıya kaldığında sona ereceğine inanıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER