Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Rusya Pazarına Çin Üretimi Sc(hin)ania S

Çin Üretimi Kopya Scania S
Çin’de üretilecek ve ihraç edilecek. Junfeng, Çin’in en büyük kamyon üreticilerinden biri olan Dongfeng’in bir markası

Rusya Pazarına Çin Üretimi Sc(hin)ania S
10 Haziran 2024 - 18:45 'de eklendi ve 562 kez görüntülendi.

Scania S serisinin Çinli kopyası Rusya’da tanıtıldı. Çin kamyon üreticileri Rusya nakliye pazarında kopya ürünlerle yer alıyor. 2022’de Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile Daimler Volvo Scania gibi Avrupalı kamyon ve otobüs üreticilerinin Rusya’daki faaliyetlerini tamamen durdurması ve ambargonun ardından ve Çinli üreticilerin kamyon ve çekicilerin satışları hızla arttı. Bunlar arasında dikkat çeken ise Scania’yı taklid eden yeni Junfeng DF9 oldu.Üretici Rusya pazarına özel serideki kopyalarla yatırım yapıyor.

Çekici 2024 Eylül ayından itibaren Çin’de üretilecek ve ihraç edilecek. Junfeng, Çin’in en büyük kamyon üreticilerinden biri olan Dongfeng’in bir markası. İlk Junfeng modelleri Rusya’nın başkenti Moskova şehrinde düzenlenen Comvex 2024 fuarında sergileniyor.

Kabinin ön kısmında Scania ile tasarım olarak aynı tarzda ızgara, farlar ve tamponun yanı sıra tavandaki yardımcı ışıklar da bulunuyor. Fark ise sadece kabinin daha eğimli olan yan tasarım çizgisidir. Ayrıca aynalı geleneksel ayna yerine kameralar bulunuyor.

İç mekan da, direksiyon simidi ve düğmeler, gösterge paneli saatler multimedya da dahil Scania ile birebir aynı.

Scania’nın kopyası, Junfeng DF9 ; Cummins’in 13 litrelik, 560 beygir gücündeki, Euro 5 standartlarına sahip. Şanzıman ise ZF veya Eaton.

Kaynak autopotok

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER