Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Reddot Tasarım Ödülünü Yeni Volvo FM Aldı

Reddot Tasarım Ödülünü Yeni Volvo FM Aldı
18 Nisan 2021 - 21:59 'de eklendi ve 959 kez görüntülendi.

Ticari Araçlar Ürün Tasarımı kategorisinde ”2021 Red Dot Tasarım Ödülü’ yeni Volvo FM’in oldu.

Yeni Volvo FM, “Red Dot” ödülünü Almanya, Essen’deki Kuzey Ren-Vestfalya Tasarım Merkezi’nde 1955 yılında kurulan ve bugünün Red Dot jürisi olan yaklaşık 50 uluslararası uzmandan aldı.

Yeni Volvo FM’in geliştirilmesi, kapsamlı analizler ile şöfor ve müşteri anketleri, nakliye şirketlerinin karlılığı ve imajı açısından önemli oldu. Tasarım ekibi bu nedenle, Sektördeki en iyi mobil ofisi tasarlamaya karar verdi. Sonuç, çok yönlü bir çekici ve kamyon oldu; çevik, geniş ve her şeyden önce tüm sürücüler için güvenli ve rahat.

Harika tanınma

“Red Dot Ödülü, Volvo Trucks tasarım ekibinin yaratıcı çalışmaları için büyük bir takdir topladı. Ödül, aynı zamanda sahibi için ekonomik değerlere sahip olan dengeli bir Volvo FM’i de ödüllendirdi: Volvo Trucks Baş Tasarımcısı Carin Larsson, dış cephenin, iç mekanın pragmatik tasarımı ve kullanıcı dostu olması sayesinde sürücülerimizin günlük yaşamını iyileştiriyoruz ”dedi.

Yeni Volvo FM, daha yüksek bir konfor seviyesine sahip olan birçok yeniliğe barındırıyor, örneğin geniş yeni kabin ve alçaltılmış kapı hatları aracılığıyla iyileştirilmiş görüş gibi güvenlik ve üretkenlik sağlıyor. Yeni dikiz aynaları ve yolcu tarafında kamyonun yolcu tarafının tam olarak görülebilmesini sağlayan isteğe bağlı bir kamera da var. Volvo FM ayrıca önemli miktarda yakıtla çalışabilir ve Co 2- tasarruf özelliğiyle de tasarlanmıştır.

Kullanıcı dostu arayüz

Volvo ; İç mekan, yeni bir gösterge paneli ve yüksek çözünürlüklü dinamik 12 inç ekranla yükseltildi. Kullanıcı dostu arayüz, sürücüler için etkileşimler hakkında geliştirildi: Önemli bilgilere erişirken içeriyi basitleştirin ve dikkat dağıtıcı unsurları en aza indirdi. Ayrıca gelecekteki güncellemeler ve mobil hizmetler için de tasarlanmıştır.

Volvo FM’in dış tasarımı, çeşitli uygulamalar için çok yönlülüğünü vurguluyor. Kabin, net, ayırt edici çizgilere sahip yeni bir aerodinamik şekle sahip. Ek olarak, V şeklindeki farlar optimum aerodinamik ve ayırt edici bir görünüm sağlar. Yeni ızgara desenine sahip ön ızgara, araca farklı bir görünüm ve kendinden emin bir görünüm kazandırır.

Yeni Volvo FM, Volvo FH, Volvo FH16 ve Volvo FMX ile birlikte 2020 yılında piyasaya sürüldü. Seri olarak üretilen dört yeni kamyon modelinin tamamı Mart 2021’den itibaren müşterilerine teslim edilmeye başlandı.

Red Dot Ödülü hakkında

Red Dot Award, 60 yılı aşkın uluslararası bir tasarım yarışmasıdır. Üstün tasarım, ürün tasarımı, Markalar ve İletişim Tasarımı ve Tasarım Konsepti alanlarında uzman jüriler tarafından adaylar kabul edilmektedir. Yarışmanın 2021 bölümüne 60’tan fazla Ülkeden ürünler katıldı.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER