Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Porsche FlixBus ve Kamil Koç’u Satın Alıyor

Ünlü otomobil markası, Porsche FlixBus ve Kamil Koç’u Satın Alıyor.

Porsche FlixBus ve Kamil Koç’u Satın Alıyor
13 Ağustos 2024 - 20:15 'de eklendi ve 812 kez görüntülendi.

Kamil Koç’un sahibi Flixbus Flix SE halka arzına hazırlanıyor ve bu süreçte yatırımcı arıyor. Finansal yatırımcı EQT ve Kühne Holding’in ardından, Volkswagen Porsche SE artık sehirlerarası ve uluslararası otobüs ve tren işletmeciliği yani yolcu taşıma sektöründe de faaliyet gösterecek.


Otomobil üreticisi Porsche’nin de aralarında bulunduğu yatırımcı grubu, Alman otobüs ve tren ulaşım şirketi Flix’in yüzde 35 hissesini satın alıyor.

Değerinin 3 milyar avronun üzerinde olduğu düşünülen Flix, Avrupa’da FlixBus ve tren, Kuzey Amerika’da ise Greyhound Türkiye’de Kamil Koç Turizm’i işletmesiyle tanınıyor.

Reuters’ın bu yılın başlarında aktardığı bir kaynağa göre, anlaşmanın toplam değeri 1 milyar avronun üzerinde, ancak Porsche, bireysel hissesinin değerinin “düşük çift haneli bir milyon avro” rakamında olduğunu duyurdu.

Porsche SE, Flix’i daha da büyümesi yolunda desteklemek istiyor. Şirket önümüzdeki yıllarda Avrupa, ABD ve Türkiye’deki mevcut pazarların yanı sıra Latin Amerika ve Asya başta olmak üzere yeni pazarlara açılmayı planlıyor. Yatırım aynı zamanda EQT ile iş birliğini de derinleştirecek; Porsche SE, fon şirketine 2024 yılının başında katıldı. Flix’e katılmak iki ortağın ilk ortak yatırımı olacak.

Bu durum Porsche’nin hissesinin nispeten küçük olduğunu ve %35’lik hissenin ortak yatırımcılar tarafından domine edildiğini gösteriyor.

Anlaşmaya ayrıca özel sermaye şirketi EQT ve Alman milyarder yatırımcı Klaus-Michael Kuehne de katkıda bulunuyor. EQT, temmuz ayında ortak yatırım haberini paylaşmış ve o dönem Kuehne’yi ortak yatırımcı olarak açıklamış ancak Porsche’yi açıklamamıştı.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER