Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Otokar’ın Metrobüs de Tercihi DAF Motorlar

Otokar’ın Metrobüs de Tercihi DAF Motorlar
16 Nisan 2022 - 2:01 'de eklendi ve 2169 kez görüntülendi.

DAF Components, Otokar’dan büyük sipariş aldı.

100 Adet PACCAR MX-11 motor, İstanbul Metrobüslerine güç sağlayacak.DAF Components, Türk otobüs üreticisi Otokar’a 100 adet PACCAR MX-11 motor teslim etti. Euro 6 motorlar Metrobüs hattında çalışacak olan Kent C serisinde mevcut olacak ; DAF Components, dünyanın her yerindeki otobüs, özel araç ve gemi üreticilerine motor, aks ve kabin gibi bileşenlerin önde gelen bağımsız tedarikçilerinden birisi.

”Turkish bus manufacturer Otokar is delivering 100 high end articulated buses for the Istanbul municipality, powered by DAF’s PACCAR engines, provided by DAF Components.”

Otokar tarafından sipariş edilen 100 Euro 6 PACCAR MX-11 motor, 270 kW/370 hp güç ve 900 rpm’de 1.900 Nm tork’a sahip. Düz tork eğrisi, engebeli İstanbul otobüs şeritlerinde de sorunsuz bir sürüş ve maksimum yolcu konforu sağlıyor.Otokar, benzersiz güvenilirlikleri ve son derece düşük bakım maliyetleri nedeniyle DAF yapımı PACCAR motorlarını tercih etti. Ayrıca, yılda sadece bir servis aralığının bakım programı, araçların maksimum çalışma süresini sağlıyor.

Otokar Ticari Araçlar Başkanı Kerem Erman, “Yeni Metrobüslerin hizmete girmesi, otobüslerin verimli performansı, dayanıklılığı, düşük yakıt tüketimi, yüksek güvenliği ve konforu sayesinde İstanbul’da toplu ulaşımda yeni bir dönemi başlatıyor” dedi.


Günde 1.000.000 Yolcu


Otokar’ın yeni Metrobüsleri aynı anda 200 yolcu kapasitesi bulunuyor. Neredeyse tüm parkur boyunca otobüs şeritlerini kullanarak şehrin inişli çıkışlı yolundaİstanbul’da özel bir 52 km’lik transit güzergahında hizmete verecek. Toplamda İstanbul Metrobüsleri her gün yaklaşık 1.000.000 kişi taşıyor. Körüklü otobüslerin bakımı Otokar tarafından yerel DAF bayisi ile ortaklaşa yürütülecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER