Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Otokar Iveco İş Birliği Başladı

Otokar Iveco İş Birliği Başladı
27 Eylül 2021 - 20:25 'de eklendi ve 3267 kez görüntülendi.

Geçtiğimz yıl Şubat ayında Otokar ve IVECO BUS tarafından üretim anlaşması imzalamıştı.Ve Otokar,Iveco iş birliği resmen başladı.

Koç Topluluğu bünyesinde yer alan, Türkiye’nin önemli otobüs üreticilerinden Otokar; faaliyetlerini CNH Industrial N.V. çatısı altında sürdüren küresel otobüs üreticisi IVECO BUS ile,IVECO BUS markalı otobüslerin Otokar’ın Sakarya’daki fabrikasında üretilmesine ve ihracatına dair bir anlaşmanın imzalanmasının üzerinden bir yıl sonra ilk üretimi Iveco Streetway’ın lansımanını yaptı. 

Iveco daha ucuz ve daha sade bir bir otobüs,yeni Streetway yalnızca Dizel ve CNG olarak iki seçenek ile satışa sunulacak.

Bu sınıf da,Mercedes Benz yeni İntouro’nun ardından MAN Intercity LE serisini ve son olarak da Iveco Streetway serisi ile orta sınıf otobüsünü tanıttı.

Iveco Bus, önümüzdeki yıllarda Orta, Doğu ve Güney Avrupa (bugün yaklaşık yüzde 15 pazar payı bulunuyor), Asya ve Afrika pazarlarındaki toplu taşıma filosundaki payını önemli ölçüde artırmak istiyor. Bu amaçla, rekabet gücü ile verimlilik ve daha düşük fiyatlara satılabilecek yeni bir otobüs geliştirdi.Bu otobüs düşük iş gücü giderleri ile birlikte Türkiye de üretilmesi kararlaştırıldı.

Otokar ile işbirliğinin ilk adımı olan Streetway serisi Türkiye Sakarya fabrikasında üretilecek. Seri üretiminin 2022’nin başlarında yapılması planlanıyor. Iveco Bus, 2021 yılında sadece dizel ve CNG motorlu ekonomik Sreetway serisini Avrupa pazarına sunacak.

Streetway Teknik Özellikler ve Ayrıntılar

İç mekana ilk bakış, tanıdık ve denenmiş ve test edilmiş Otokar KENT serisini vurguluyor.Alçak bir taban, geniş bir platforma sahipIveco Streetway, iki uzunlukta 12 ve 18.75 metre olarak ve iki farklı dizel ve cng motor seçeneği bulunuyor.

Streetway, yalnızca solo versiyonda Cursor 9 Euro VI motor 310 beygir gücü (228 ve 265 kW) 1.300 ve 1.650 Nm ve körüklü seçeneğinde ise 360 beygir gücü olan altı silindirli,8.7 litrelik CNG motor ile satışa sunulacak.Şanzıman seçeneklerinde ise altı vitesli ZF EcoLife 2 veya dört vitesli Voith DIWA.6 otomatik seçenekleri bulunuyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER