Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Otobüsün Elit Markası Setra 70 Yaşında

Otobüsün Elit Markası Setra 70 Yaşında
14 Temmuz 2021 - 18:11 'de eklendi ve 1058 kez görüntülendi.

Kassbohrer Setra 1995 yılında Daimler’e devr olan Setra, yetmiş yıl boyunca, Avrupa otobüs üretim ve pazarlama endüstrisinde, farklı modlarda ve araç segmentlerinde insanların seyahatinde, gelişmesine katkıda bulunan elit konfor standartlarını üreten ve geliştiren üretici.

  • Setra, 70 yıllık tarihi boyunca altı seri otobüs üretti.

Setra 1951’de, Ulm merkezli Kässbohrer araç fabrikasının, adını o yıllarda Setra markasına vererek S 8 modelinin üretimine başladı.S8 S10 S100 ve S200 serisi ile Setra karoser üreticisi olarak bir çok marka ile alt yapıda beraber üretimler yapsa da,Mercedes-Benz otobüslerin Daimler’in araştırma departmanından çıkan yeni teknolojilerden sıklıkla yararlanıyordu.Frankfurt’ta düzenlenen IAA Show’da tanıtılan kendinden destekli ve,arkadan motorlu seri üretilen otobüs ile 70 yıldır dünya yollarında.

Modüler sistem

1967’de Setra S10’dan S100 serisine geçiş yaparak otobüs yapımının sanayileşmesinde yeni bir gelişmenin öncüsü oldu.

Yumuşak kıvrımlara sahip daha köşeli,100 serisi.
Tüm yeni modeller, ikinci Setra modüler sistemi kullanılarak çok sayıda aynı parçadan üretildi.
Görsel olarak, 100 serisinin otobüsleri, açısal şekillerinin yanı sıra daha fazla konfor, genişletilmiş bir yolcu kabini ve genişletilmiş bir iç yüksekliği ile tasarım olarak karakterize edildi.

Setra S200 Serisi

200 serisi,1976’da altı tiple piyasaya sürüldü. Üçüncü Setra neslinin araçları, kalıcı değer ve pratikliğe yönelik tasarım çizgilerinde zamansız şıklığından etkilendi. Yumuşak eğriler ve yumuşak geçişlerin yanı sıra net konturlar, o sırada ortaya çıkan araç tasarımının temel ilkelerine tam olarak karşılık geliyordu.200 serisi otobüsler aynı zamanda sürücü ve kokpit için ön camda yoğun buz çözme dahil tamamen bağımsız havalandırma ve ısıtma ile karakterize edildi.200 serisinde ilk kez çapraz akışlı havalandırma sistemi kullanıldı.6 adet tipinden 215,217,228 serisi ile efsane olmuştur.Bu seri Türkiye’de de üretilmiştir.

S 300 Serisi

Bu seri, altı yıllık geliştirme sürecinin ardından 1991 yılında Ulm’da tanıtıldı. Serinin yenilikçi özelliklerinden birisidir.1992 Yılın otobüsü seçildi.

Çarpıcı salınım kolu ve entegre ayna: 300 serisi.
1991, altı yıllık geliştirmeden sonra Ulm’de sunulan 300 serisinin başlangıç ​​yılıydı. Yeni otobüslerin en çarpıcı özellikleri, kokpit alanının arkasındaki kendine özgü salıncak kolu ve seriye benzersiz “yüzünü” veren tamamen yeni geliştirilen entegre boynuz ayna sistemiydi. İçeriden ısıtılabilen ve ayarlanabilen ayna kolları, sürücüye otobüsün her iki tarafını da çok iyi bir şekilde görme imkanı veriyordu. Diğer bir önemli özellik, en önemli sürücüsünün birincil görüş alanında olduğu ergonomik olarak tasarlanmış şöfor mahali idi.300 serisinin ızın mesafeleri ve kısa mesafeli olarak tasarlanan otobüsleri Avrupa otobüs pazarına yerleşirken, geliştiriciler düzenli, şehirlerarası ve gezi hizmetleri için kombi otobüslerin pazar lansmanı üzerinde çalışıyorlardı. Modüler bir tasarımda temel bir modelden üç farklı serisi geliştirilmiştir. Hepsi aynı yapıya, aynı şasiye ama farklı yolcu sınıfına sahipti.

Modülün tasarım ilkesi, üç araç varyantının tek bir model temelinde oluşturulabileceği anlamına geliyordu. Hepsi aynı gövde ve süspansiyonla donatılmıştı, ancak farklı yolcu bölmelerine sahipti.

Ve 2000’li Yıllar

300 model serisinden başlayarak, veri yolu serisi üç kategoriye ayrıldı: TopClass, ComfortClass ve MultiClass.

TopClass 400

Setra, bu kategoriyi 2001 yılında, hem sürücü hem de yolcular için en üst düzeyde seyahat sağlamak için tasarımda yeni bir boyutla üretildi.

Tasarım, “The Line” olarak bilinen krom çizgisiyle karakterize edildi.

Ürün yelpazesi 2004 yılında ComfortClass 400 yolcu otobüsleri ile genişletildi ve Eylül 2005’te MultiClass 400 serisinin şehirlerarası sınıfları piyasaya sürüldü.400 model serisi 20’den fazla alternatif içeriyordu.

Setra Omnibusse auf der “Busworld Kortrijk” 2001: Setra TopClass 400 wird “Coach of the Year 2002”

ComfortClass 500

Setra tarafından geliştirilen bu otobüs, birçok testi içeren dört yıllık bir geliştirme aşamasının ardından 2012 yılında tanıtıldı. Bunu yaparken Daimler AG’nin otobüs bölümü ekonomik verimlilik, kalite, konfor ve güvenlik için kriterleri belirledi.Amerikan versiyonu ve comfort class serisi ile Türkiye de geliştirildi ve 400 ul serisi de aynı şekilde geliştirilerek üretilip ihraç ediliyor.

Bu yeni premium tur otobüsleri, bir rüzgar tünelinde geliştirilmiş aerodinamik olarak optimize edilmiş bir tasarıma sahiptir. 2014 yılında, hala birçok teknolojik yenilikle yürürlükte olan çift katlı S 531 DT modeli üretildi.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER