Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Otobüs Yüzde 18 Uçak Yüzde 1 KDV !

Otobüs Yüzde 18 Uçak Yüzde 1 KDV !
03 Haziran 2020 - 19:12 'de eklendi ve 1840 kez görüntülendi.

15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda, normalleşme sürecinde şehirler arası çıkış kısıtlamasının kaldırılmasıyla başlayan hareketlilik yoğun olarak devam ediyor.Hava yolu ile yolcu taşımacılığı hizmetlerine yüzde 18 olarak uygulanan Katma Değer Vergisi (KDV) yüzde 1’e indirilmesi ardından,otobüs firmaları fiyatlarının artması ile şehirler arası seyahatlerde taşımaların kapasite kararlarının haricinde de düştüğünü açıkladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında getirilen şehirler arası seyahat kısıtlamasının 1 Haziran‘da kaldırılması üzerine, yaz tatilini ege ve akdeniz de,ayrıca memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar, İstanbul 15 Temmuz Demokrasi otogarı’nı hareketlendirdi.

Şehirler arası otobüs işletmecileri,yarı kapasite ile çalışsa da,kısıtlamanın kaldırılmasından memnun olduğunu dile getiriyor.

Maliyet Yüküne Sektör Destek Bekliyor

”Bilet fiyatlarını düşürdük yine de yolcu yok. Uçak biletiyle otobüs bileti aynı olunca haliyle kimse otobüse seyahat etmiyor.Ayrıca son model otobüslerimizin klimaları ile alakalı uzman olduğunu iddia eden kişiler doğruyu konuşmuyor bu bir algıdır.Uçak biletlerinde yüzde 1 kdv alınıyorken şehirler arası otobüs biletlerinden yüzde 18 kdv alınıyor,bu da rekabete darbe vuruyor bizde kdv indirimi talep ediyoruz.Bizim köprü parası,otogar çıkış parası, ikram parası…Bize hiç bir destek yok.Uçaklara bakıyorsunuz… Devlet her türlü desteği sağlıyor. Yazdan bir umudumuz vardı,artık durumdan dolayı o da kalmadı.Geçen yıl bugünlerde bizim otobüslerimiz bir hafta boyunca doluluk oranı yüksek olurdu.” dediler.

Yüzde 50 Kaldırılsın

Henüz yoğunluk yok, bunun sebebinin fiyatların yüksek olması vatandaşımıza yük oldu,ama çaremiz yok zarar ediyoruz.

Memleketlerine gitmek isteyenlerin çoğunun özel araçlarıyla gidiyor,Uçak fiyatları, otobüslere göre daha iyi.Salgın riski ile yüzde 50 uygulaması olduğu için fiyatlarımız maalesef yüksek.Uçaklar da yüzde 50 uygulaması yok ama otobüsler de var.Bir kişi iki bilet almak zorunda kalıyor.Onun için herkes kendi arabasıyla kendi imkanlarıyla gidiyor.Bu yüzde 50 kapasite uygulaması kaldırılırsa,fiyatlarımız eski haline gelecektir.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER