Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Otobüs Şirketleri ve Yolcuları 3’ncü Köprü’den Şikayetçi!

Otobüs Şirketleri ve Yolcuları 3’ncü Köprü’den Şikayetçi!
06 Eylül 2016 - 22:37 'de eklendi ve 10040 kez görüntülendi.

Otobüs Şirketleri ve Yolcuları 3’ncü Köprü’den Şikayetçi! 

TOBB Karayolu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Başkanı Mustafa Yıldırım; “Eğer 3. Köprü zorunlu olacaksa, biz Marmara Denizi’ni, Ege ve Güney Ege yolculuklarında kullanmayı düşünüyoruz. İDO ile bir çalışma yapacağız, bir öngörüşme yaptık. Marmara Denizi’ni Kuzey-Güney ekseninde denizle geçmeye çalışacağız.

Yenikapı’dan yolcuyla beraber geminin içine binecek, Yalova’ya inecek, 1 saat 15 dakikada geçeceğiz. Bütün Ege yolculukları 3- 3.5 saat kısalıyor, hem çok ekonomik hem de yolcularımız için güzel bir deniz yolculuğu.”

Otobüs şoförleri ortak şikayetlerini şöyle dile getiriyor: “Normalde Bursa’ya 2.5 saatte gidiyorduk şimdi 4.5 saatte gidiyoruz, 2 saat arttı yolumuz”

Mustafa Yıldırım, “Ulaşımı insanlar için eziyet, bizim için maliyete dönüştürmemeleri lazım. Ulaşım literatüründe bir terim vardır: ‘Yolların araç değil, insan taşıması lazım’. Zorlamayla beraber 3. Köprüyü kullanıyoruz.

Yolcular ise şunları söylüyor: “Yeni köprü açıldığı için 2 saat kadar geç kaldık pek memnun kalmadık açıkçası”

Mustafa Yıldırım, Kurban Bayramında yaklaşık 10 milyon kişinin otobüs kullanarak şehir değiştireceğine dikkat çekiyor. Yıldırım, “Hem gidişlerde hem gelişelerde çok ciddi bir kaos ortamı yaşanacak. Otoyolların bitmemiş olmaısnı bir tarafa bırakıyorum, bu yolların insanlara getireceği eziyet, yığılmalar, zaman kayıpları… Ben inanıyorum ki Sayın Cmhurbaşkanı ve Başbakanımız irade koyacaklardır” diye konuştu

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER