Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Otobüs Kazaları 2021’e Göre Yüzde 7 Arttı

Otobüs Kazaları 2021’e Göre Yüzde 7 Arttı
10 Şubat 2022 - 11:00 'de eklendi ve 1921 kez görüntülendi.

Avrupa ve dünya da en kalifiye şöfor ortalamasına sahip iken neden böyle oldu? Şehirler arası otobüs kazaları neden arttı sebepler neler? Bu kadar düşük şartlara zorlanan kalifiye ve personelin sektörde olmaması mı? Sektör,sivil toplum örgütleri bir araya gelip düzenledikleri her toplantı sonucu çözüme yönelik olmayan toplantılarlar,her defasında yaşanan kazalarda ciddi daha ağır maliyetler ödüyor.

Ülkemiz de ciddi mali sorunlar yaşayan şehirler arası otobüs sektörü, kendi meseleleri üzerinde çözümsüzlükle ”güven istikrarı” noktasında bu krizi yönetememe sorunu ardından yeni bir krizle karşı karşıya bu da kangren evresine geçiş yapan tecrübesiz insan kaynakları sorunu. Maliyet kısma politikası ile hareket eden firmalar, kazalar ve yüz kızartıcı suçlara bulaşan insan kaynakları sorunlarına çözüm üretemeyerek, topluma sunduğu tek şey ise ”yeni otobüsler” dışında ”dolmuşçuluk” mantığıyla hizmet vermekten öte gidemiyor. Sektör sürekli ”şöfor sorunu” ile ilgili çeşitli etkinlikler düzenleyip durumu açıklasa da, çözüme yönelik adımlar atılmıyor ve insan kaynaklarına yatırım yapmayı ihmal etmenin ağır faturalarını kazalar ve diğer etkenlerin yanında ciddi maliyet olarak ödüyor.

Şehirlerarası Otobüsler de 5 Ay da 2021’e Göre 2022 de Yüzde 7 artışla 275 Kaza 26 Vefat

Son olarak bugün Emniyet Genel Müdürlüğü, olumsuz hava koşullarının etkisiyle şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin geçen yılın aynı dönemine göre daha fazla trafik kazasına karıştığını duyurdu.

Son zamanlarda şehirlerarası yolcu otobüslerinin karıştığı trafik kazalarında artış görülüyor. 

Son 5 ayda bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 7 artışla 275 trafik kazası yaşandı ve bu kazalarda 26 kişi hayatını kaybetmiş.

Aynı dönemde yolcu sayısı yüzde 100 artarak 14,8 milyon, sefer sayısı ise yüzde 53 artarak 1 milyon 145 bin oldu.

Kazaların sebebi: Dikkat kaybı mı?

Uykusuzluk ve yorgunluğa bağlı oluşan dikkat kaybıyla günün 02.00-08.00 saatleri arasında daha çok kaza meydana geliyor. açıklaması yapıldı,acaba bu açıklamanın altında başka nedenler var mı? sorusunu da gündeme getiriyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, şoförlerin yol ve hava şartlarına uygun olarak araç kullanmamalarından kaynaklı yoldan çıkma, devrilme, arkadan çarpma şeklinde kazalara karıştıklarını, yolcuların ise emniyet kemeri takmamasından dolayı kaza sonuçlarının ağırlaştığını söyledi.

Kazaların önlenmesi için tedbir alınıyor

Kazaların önlenmesi ve artan seyahat talebinin daha güvenli karşılanması amacıyla, trafik birimlerince otobüs terminallerinde ve güzergahlarda kış lastiği başta olmak üzere firmaların ve şoförlerin tedbirleri almış olarak seyahate başlamaları gerekiyor. 

Ayrıca trafik personelince otobüslere binilmek suretiyle yolculara seyahat süresince emniyet kemeri takmaları konusunda bilgilendirmeler yapılıyor

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER