Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Son Dakika Ticari Araçlarda ÖTV Kalkıyor

Son Dakika Ticari Araçlarda ÖTV Kalkıyor
24 Nisan 2023 - 18:39 'de eklendi ve 4461 kez görüntülendi.

Son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Duyurdu ; Ticari aracını yenileyenlerden ÖTV alınmayacak! Mevcut ticari araç üretiminde sorunlar devam ediyor,sektörlere nasıl yansıması olacağı ise şimdiden merak ediliyor.

Bayilerde araç bulunmazken,ÖTV sıfırlaması yeniden yürürlüğe giriyor.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni ticari araçlara ÖTV muafiyeti getireceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ticari aracını yenilenlerden ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) alınmayacak.” dedi. Erdoğan, enflasyonu tek hanelere kalıcı olarak düşürmekte kararlı olduklarını da dile getirdi. Taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici ve kamyonlarda yüzde 1 ile yüzde 15 arasında ÖTV uygulanıyor. TIR’larda yüzde 4 ÖTV uygulandığı için, karar sonrası motor hacmine bağlı olarak yaklaşık 125 bin TL fiyat indirimi bekleniyor. Ticara araçlarda ÖTV oranı ne kadar, ÖTV indirimi ne zaman başlayacak gibi soruların yanıtlarını,Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı.

TİCARİ TAKSİLER’E YENİDEN ÖTV MUAFİYETİ

Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği düzenleme kapsamında, ticari taksilerden ÖTV oranı yüzde 45 ila 80 aralığında olan ve motor silindir hacmi 1600 santimetreküpü geçmeyen binek otomobillerin ÖTV muafiyeti kapsamına alınacağını, söz konusu destekten yararlanacak diğer araçlara ilişkin detayların da hazırlanan mevzuat düzenlemesiyle belli olacağını bildirdi.

“2016’DA 70 BİN YÜK VE YOLCU TAŞIMACILIĞI YAPAN MÜKELLEF YARARLANMIŞTI”

Nebati, AK Parti hükümetlerinin daha önce de taksi ve dolmuş esnafı başta olmak üzere birçok vatandaşa ÖTV indirimi sağladığını anımsatarak, şehir içi taksi ve dolmuş başta olmak üzere, servis, minibüs, midibüs ve otobüs taşımacılığı ile ticari yük taşımacılığı faaliyetinde bulunan gelir veya kurumlar vergisi mükelleflerine ÖTV indirimi sağlandığını belirtti.

Bakan Nebati, şunları kaydetti:

“Hükümetimizin 2016 yılında yaptığı düzenlemeden yaklaşık 70 bin yük ve yolcu taşımacılığı yapan mükellef yararlanmıştı. Bu düzenlemeden çok daha fazla esnafımızın yararlanacağını öngörüyoruz. Şimdiden ekmek teknesi olan aracını yenileyecek esnafımıza hayırlı uğurlu olsun.”

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER