Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Otobüs Firmaları Zarar Ediyor!

Otobüs Firmaları Zarar Ediyor!
07 Ocak 2022 - 14:30 'de eklendi ve 2032 kez görüntülendi.

Otobüs Firmaları Maliyetler Karşısında Zam Talep Ediyor

Yeni yıl ile birlikte zamlar her şeyi etkilemeye devam ediyor.Türkiye’nin önemli endüstrilerinden biri olan şehirler arası otobüs işletmeciliği,pandeminin ardından bu kez maliyetler ve dövize endeksli yatırım kalemlerinin yükselmesi ve ekonomik kriz ile birlikte ciddi daralmaya girdi. Havayolu şirketlerinin talebiyle uçak biletlerinde tavan ücretler 499 TL’den 599 TL’ye çıkarılırken, sıra şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs şirketlerinde.

TOFED Başkanı Birol Özcan, Otobüs firmalarının zarar ederek faaliyet sürdürmelerinin engellenmesi için Bakanlıktan fiyat artış talep ediyor.Tofed yüzde 50 zam ve KDV indirimi talebiyle Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmeye hazırlanıyor.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu kurdaki dalgalanlamar nedeniyle Akaryakıt fiyatları, köprü, otoban, yedek parça ve bakım maliyetlerinin artmasıyla bakanlıktan yeni fiyat tarifesi istedi.

Karayolu yolcu taşıma sektöründe faaliyet gösteren Otobüs firmaları asgari dört aylık ücret tarifesi aldıklarından maliyetlere etki eden gider artışlarına paralel olarak bilet fiyatlarında artış yapamıyor.

Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 31.12.2021 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak değişkliğe uğrayan 56. madde ne diyor?


1) fıkrasında, Yolcu terminalleri ile tarifeli yolcu taşımacılığı faaliyetleri ücret tarifesine bağlı olduğu;
(2) fıkrasında yetki belgesi sahiplerince belirlenen ücret tarifelerinin bakanlıkça görülmüştür şerhi verilmesi sonrasında uygulamaya konulacağı;
(5) fıkrasında, yetki belgesi sahiplerinin tespit edilmiş ücret tariflerinin üzerinde ücret alamayacağı
(6) fıkrasında, ücret tariflerinin asgari dört aylık, azami bir yıllık sürelerle belirleneceği ve Bakanlığın gerektiğinde taşıma maliyetlerine etki eden unsurların önemli orandaki artış ve azalışların dikkate alarak bu süreleri değiştirebileceğine yönelik hükümler bulunuyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER