Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Nikola Tre Teslimatları Başladı

Nikola Tre Teslimatları Başladı
21 Aralık 2021 - 17:41 'de eklendi ve 1236 kez görüntülendi.

Nikola Tre: İlk elektrikli kamyonlar Los Angeles limanına gidiyor

Almanya’nın Ulm kentindeki Iveco tesislerinde üretilen. FPT Industrial tarafından geliştirilen ve tamamen elektrikli IVECO S-WAY yapılı elektirkli çekici NIKOLA TRE BEV, güvenli, güvenilir, yüksek performanslı ve emisyonsuz bir ulaşım çözümü olarak tasarlandı ve sektör de değişimi amaçlıyor.

Elektrikli, sıfır emisyonu amaçlayan çekicileriyle adından söz ettiren Amerikalı şirket Nikola, S-Way platformlu “Tre” serisini ilk olarak Los Angeles ve Long Beach limanlarında taşımacılık yapan TTSI’ye teslim etti.Nikola Tre Tre serisi, 645 beygirlik güçlü motoru ve 120 dakikalık tam şarj ile 350 mil/500 km yol kat edebiliyor.Nikola ilerleyen süreçte bu menzili 2 katına çıkarmayı hedefliyor.

TTSI, toplam 100 adet Nikola kamyonu satın almak için niyet mektubu yayınladı.Üretici 2022 de 30 Tre Elektrikli ve 70 Tre hidrojen yakıt hücreli çekici teslim etmeyi planlıyor.

TTSI’ye göre, şu anda Los Angeles ve Long Beach limanlarında her ay 13.000 ila 14.000 dizel kamyon çalışıyor. Bu da yılda yaklaşık 2.600 ton nitrojen oksit salınımı demek.Nikola, sıfır emisyonlu kamyonlarla California’nın çevre ve sağlık ile ilgili tehlikelerini önemli ölçüde azaltabileceğini söyledi.

Nikola kamyonlarının da Avrupa limanlarında da çalışacak ve Hamburg Liman İdaresine 25 Tre’yi teslim etmeyi planlıyor.Eylül ayında,Hamburg liman idaresi, 2022’de teslim edilecek 25 adede kadar Nikola Tre BEV’nin teslimatı için bir niyet mektubu imzaladı.

Tre serisine göz atarsak ilk olarak Şasi ve kabini S-Way serisi ile aynı olduğunu görebiliyoruz. Dışarıda kozmetik olarak ön ızgara ve far grubunda değişiklik var iken sürücü kısmına geldiğimizde ise S-Way’den tamamen farklı daha teknolojik, daha konforlu bir sürücü paneli dikkat çekiyor.

Tamamen dokunmatik ekran eğlence sistemi ve sektörde “Hayalet Ekran” diye tabir edilen elektronik yol bilgisayarı yer alıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER