Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Milli Savunmaya Yeni “Derman” IDEF 2019 Fuar’ında

Milli Savunmaya Yeni “Derman” IDEF 2019 Fuar’ında
30 Nisan 2019 - 18:10 'de eklendi ve 2201 kez görüntülendi.

Milli savunmaya yeni “Derman”, IDEF 2019 fuar’ında ilk kez boy gösterecek. Koluman Otomotiv Endüstri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, “Derman’ı Yüzde 70’i yerli imkanlarla olması gerekiyor prototipi olan 8 çeker zırhlı ise askeri lojistik destek aracımız farklı taşıma ve çekici özelliklerine de sahip.

Koluman Otomotiv Endüstri AŞ’nin Ar-Ge biriminde prototipi üretilen ve balistik zırh koruma özelliğine sahip olan 8 çeker, 16 ileri tam otomatik şanzıman ve 517 beygir gücüne sahip “Derman”, IDEF 2019 fuar’ında sergilenecek.

Seri üretimle Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) hizmet vermeye hazırlanan Derman, dik ve eğimli arazi şartlarında hareket kabiliyetine sahip olacak.
Derman, zırhlı araçların, tankların ve mühimmatların harekat bölgesine taşınması, kumanda merkezleri ve benzeri yapıların istenen yerlere götürülmesi ile zarar görmüş araçların kurtarılması amacıyla üretildi.


Koluman Otomotiv Endüstri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık


“Derman’ı öncelikle TSK’nin ihtiyacı için geliştirdik. Aynı zamanda diğer NATO ordularına da Derman’ı sunmayı arzu ediyoruz. Dolayısıyla IDEF 2109, bu aracımızın gelecekteki ihracat planlarımızla ilgili de bizlere fırsat sunacak. Koluman’ın üstün donanımlı son derece çevik araçları, en zorlu arazi şartlarındaki operasyonlara uygun olarak üretildi. Üstün arazi kabiliyetleri, her türlü zeminde basit ve güvenli sürüşü mümkün kılan güçlü şasi ve tahrik sistemlerine haiz olarak tasarlandı. 360 derece farkındalık, gece görüş elektronik sistemleri ile donatılabilen araçlar, gece operasyonları için de son derece uygundur.”


KOLUMAN DERMAN
-Mercedes Benz Euro6 OM 471 ve OM 473 15,6 460 kW yani 517-625 beygir ve 3000 Nm’ye kadar azami tork .
-Azami 250 ton taşıma kapasitesi
– 8×8 dingil başına 16  ton ağırlık kapasitesi



SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER