Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Metrobüs Alımında Sil Baştan

Metrobüs Alımında Sil Baştan
12 Temmuz 2021 - 20:57 'de eklendi ve 1527 kez görüntülendi.

İETT’nin son günlerde gündemden düşmeyen ve gittikçe yaşlanan metrobüs filosunu yenilemek üzere 100 otobüs almak üzere açtığı ihalenin tarihi ve araç sayısı değişti ve ihaleyi iptal etti

Hazine bakanlığımda 7 aydır onay sürecinde olan alımlar için onay verilmediğini iddia eden yetkililer “İstanbul Büyükşehir Belediyesi metrobüs alımını kendi özkaynakları ile yapacak” dedi.İETT 21 metre ve 25 metre uzunlukta toplam 160 adet yeni otobüs ile filoyu yeniliyor.

6 Temmuz’da düzenleneceği duyurulan ihale, 5 Temmuz günü İETT tarafından teknik şartname ve eklerinde değişiklik yapılmak üzere iptal edildi.

5 AĞUSTOS’TA 160 OTOBÜS İHALESİ

İETT yeni ihale tarihini 5 Ağustos olarak belirledi ve alınacak otobüs sayısını 160’a çıkardı.  İETT, 5 Ağustos günü iki ayrı ihale düzenleyecek. Saat 11.00’da 100 adet tek körüklü dizel otobüs almak için ihale düzenlenecek.

İran- Türk Yapımı AKİA Tekrar Gündemde

İran menşei firmanın Bursa’da ürettiği Akia marka araçların İstanbul’da test sürüşüne başladığı belirtilirken testlerin sonucundan memnun kalınırsa seri üretim için harekete geçileceği bildirildi.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER