Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Türkiye ve Avrupa’nın En Çok Satan Otobüsü Yenilendi

Türkiye ve Avrupa’nın En Çok Satan Otobüsü Yenilendi
18 Ocak 2018 - 17:26 'de eklendi ve 5851 kez görüntülendi.

Türkiye ve Avrupa’nın En Çok Satan Otobüsü Yenilendi.Mercedes-Benz Türk, yaklaşık 25 yılın ardından tamamen yeniden 30 milyon euroya Hoşdere otobüs fabrikasında Türk mühendislerin çalışmasıyla geliştirilip yenilendi. 2017 yılında ürettiği özel ödüllü otobüsü yeni Tourismo’ları Anadolu Ateşi dans Topluluğu’nun gösterileri ile birlikte TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle tanıttı.

 

Yeni Mercedes-Benz Tourismo RHD’nin dünya tanıtımı geçtiğimiz 19 Haziran’da Brüksel’de gerçekleştirildi. Yaklaşık 25 yılın ardından  Tourismo pazara sunulduğu günden bu yana 26 bin adet satıldı. Yalnızca 2016 yılında 2 bin adet Tourismo müşterilere teslim edildi. Bu da Avrupa’nın en başarılı otobüsü olarak yüzde 20 pazar payı anlamına geliyor. Öncülünün başarısını sürdürmesi beklenen yeni Tourismo’nun gittikçe büyüyen şehirlerarası seyahat ve turizm sektörlerinde yakıt verimliliği, konfor ve güvenlik alanlarında yeni ölçütler belirleyeceği ifade ediliyor.

Mercedes-Benz Türk’ün, Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda Türk mühendislerin çalışmasıyla geliştirilip ürettiği yeni Tourismo’lar, Türkiye turizm ve şehirlerarası yolcu taşımacılığında yeni bir dönem başlatmayı hedefliyor.

Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün Anlattı ; Yeni Tourismo otobüslerinin 3 ana karoserlisi ile AR-GE yatırımlarına vurgu yaparak, “Yıllardır tüm dünyaya ihraç ettiğimiz otobüsleri, Türkiye’de AR-GE Merkezimizde geliştiriyor, Hoşdere Otobüs Fabrikamızda üretiyoruz. Bu gelenek, yenilenen Tourismo otobüslerimizle de devam ediyor. Tüm dünya Türkiye’den yollara çıkan mühendislik harikası araçlarımızı kullanıyor. Yeni Tourismo otobüslerimiz 30 milyon euroluk bir bütçe ile 3,5 yılda geliştirildi. Yenilenen otobüslerimizin geliştirilmesinde 165 bin 400 saat mühendislik çalışması yapıldı. Araçların karoser, iç donanım ve elektrik kablo altyapısı Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezi Otobüs Geliştirme ekiplerimizce geliştirildi. Yeni Tourismo’lar üstün teknolojisi, benzersiz tasarımı, dinamik ve güçlü görüntüleri ile tüm dikkatleri üzerine çekecek. Yeni Tourismo otobüslerimiz ile yolculuk konforunda yeni bir standart oluşturuyoruz” dedi.

Mercedes-Benz Türk Otobüs Satış ve Pazarlama Direktörü Alper Kurt ise yeni Tourismo otobüslerin güçlü ve ön plana çıkan yönlerini şu sözlerle anlattı:

“Ürün portföyümüzü pazar ihtiyaçları doğrultusunda sürekli yeniliyoruz. Bu defa Tourismo’yu yenileyerek Tourismo 15 RHD, Tourismo 16 RHD ve Tourismo 16 RHD 2+1 araçlarımızı yeni donanımlar ile güçlendirdik. Türkiye’de son dönemde 2+1 araçlara büyük ilgi duyuluyor. Diğer versiyonlarıyla birlikte 2+1 otobüsümüze olacak ilginin yoğun olacağını düşünüyoruz. Yeni Tourismo tüm güvenlik donanımları ile bir Mercedes-Benz otomobille aynı seviyede. Hoşdere Otobüs Fabrikamızdaki mühendislerimizin katkılarıyla geliştirdiğimiz Tourismo araçlarımızı müşterilerimizin beklenti ve taleplerine uygun özelliklerle ürettik.”

Yeni Tourismo  Yüzde 7’ye kadar yakıt tasarrufu ve düşük Toplam Sahip Olma Maliyeti ile daha ekonomik.

Euro 6 BlueTec OM 470 FE (Yakıt Verimliliği Paketi) motor, çevreci ve ekonomik yönleriyle ön plana çıkıyor. 10,7 litre hacmindeki bu motor hem kompakt hem de son derece güçlü. Motor gücü, Tourismo 15 RHD modeli için 265 kW (360 PS), Tourismo 16 RHD ve Tourismo 16 RHD 2+1 modelleri için ise 290 kW (394 PS) seviyesine ulaşıyor. Yeni Tourismo’nun tüm modellerinde Mercedes-Benz GO 210-6 manuel şanzıman standart, Mercedes-Benz GO 250-8 PowerShift otomatikleştirilmiş şanzıman da opsiyonel olarak sunuluyor. Motordaki gücün optimum biçimde aktarılabilmesiyle, düşük hızlarda bile yüksek esneklik ve seri hızlanma elde edilebiliyor. İşletmeler, düşük yakıt tüketiminin, daha fazla güvenilirliğin ve uzun bakım aralıklarının keyfini sürüyor. Tüm bunlar Yeni Tourismo’yu, kendisine yapılan yatırımı kısa sürede amorti eden, son derece verimli bir otobüs haline getiriyor. 

 

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER