Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Mercedes Kamyon’a İnovasyon Ödülü

Mercedes Kamyon’a İnovasyon Ödülü
30 Kasım 2020 - 19:01 'de eklendi ve 1575 kez görüntülendi.

Mercedes-Benz eActros ve Mercedes-Benz GenH2 Kamyon, 2021 Kamyon İnovasyon Ödülü’nü kazandı

 International Truck of the Year (IToY – Uluslararası Yılın Kamyonu) jürisi, Mercedes-Benz’in tamamen elektrikli kamyonlarına prestijli bir ödül verirken, e-mobilite konusunda benimsenen kapsamlı yaklaşımı da övdü.

Şehir içi dağıtımda kullanılmak üzere 2018’de lanse edilen batarya elektrikli eActros, o tarihten bu yana yapılan yoğun müşteri testlerini başarıyla geçti; seri üretime 2021’de başlanması planlanıyor.

Zorlu uzun yol operasyonları için tasarlanan yakıt hücreli konsept Mercedes-Benz GenH2 Kamyon Eylül 2020’de dünyaya tanıtıldı; müşteri testlerine 2023’te, seri üretime ise önümüzdeki on yılın ikinci yarısında başlanması planlanıyor.

International Truck of the Year (IToY – Uluslararası Yılın Kamyonu) jürisinin verdiği karara göre, elektrikli geleceğin en yenilikçi kamyonları Mercedes-Benz yıldızıtaşıyor. Jüri, prestijli 2021 Kamyon İnovasyon Ödülü’nüMercedes-Benz’in iki elektrikli kamyonu olan batarya elektrikli Mercedes-Benz eActros’a ve yakıt hücreli konsept araç Mercedes-Benz GenH2 Kamyon’a verdi. Avrupa ve Güney Afrika’nın önde gelen kamyon dergilerini temsil eden 25 ticari araç editörü ve kıdemli gazeteciden oluşan IToY jürisi, özellikle açıkça ifade edilmiş uzun vadeli bir stratejiye dayanan e-mobilite hakkındaki kapsamlı yaklaşıma dikkat çekti. Ödül, Daimler Truck AG Yönetim Kurulu Başkanı ve Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi Martin Daum ve Daimler Truck AG’nin Geliştirme, Satın Alma ve Çin Bölgesi’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sven Ennerst’e 30 Kasım 2020’de dijital ortamda verildi.

Daimler Trucks, ağır sınıf elektrikli kamyonu şehir içi dağıtım konseptiyle 2016’da ilk kez lanse eden üretici oldu. 2018’de Mercedes-Benz eActros prototipinin tanıtımı yapıldı ve aynı yıl kapsamlı müşteri testlerine başlandı. Seri üretimine 2021’de başlanması planlanan Mercedes-Benz eActros 200 kilometreden fazla bir menzile sahip olacak. Daimler Trucks, zorlu uzun yol taşımacılığı için geliştirilen, 1,000 kilometre ve üzerinde menzil sunan, yakıt hücreli bir konsept kamyon olan Mercedes-Benz GenH2 Kamyon’u Eylül 2020’de tanıttı. Müşteri testlerine 2023’te ve seri üretime önümüzdeki on yılın ikinci yarısında başlanması planlanıyor. 

Martin Daum, “Yılın Kamyonu Jürisi’nin, Mercedes-Benz eActros’u ve Mercedes-Benz GenH2 Kamyon’u prestijli 2021 Kamyon İnovasyon Ödülü ile takdir etmişolmasından onur ve gurur duyuyoruz. Kelimenin tam anlamıyla yerel CO2 nötr olan, batarya ve hidrojen bazlıyakıt hücrelerine dayanan teknolojilere odaklanma stratejisiyle doğru yolda olduğumuz onaylanmış oldu. Bu kombinasyon sayesinde müşterilerimize kullanımlarına göre en iyi araç seçeneklerini sunabiliyoruz. Son yıllarda eActros sayesinde yerel CO2 nötr şehir içi dağıtımın mümkün olduğunu gösterdik. Mercedes-Benz GenH2 Kamyon ile ağır sınıf yakıt hücreli kamyonlarla, esnek ve zorlu şartlarda uzun yol taşıma konseptimizi de sunduk”dedi.

Daimler Trucks bu yıl Eylül ayında, şehir içi dağıtımdan uluslararası uzun yol taşımacılığına kadar araçlarının elektrikli hale getirilmesi için benimsediği teknoloji stratejisini açıklayarak, Paris İklim Anlaşması’nın hedeflerine olan bağlılığını bir kez daha ifade etmiş oldu. Daimler Trucks’ın, bu kapsamlı yaklaşımın bir parçasıolarak dünya çapında yeni modüler platform mimarisi olarak tanıttığı ePowertrain de jürinin takdirini topladı.

Etiketler :
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER