Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Mercedes Benz’den Yeni Elektrikli Körüklü ECitaro

Mercedes Benz’den Yeni Elektrikli Körüklü ECitaro
18 Haziran 2020 - 22:15 'de eklendi ve 1546 kez görüntülendi.

Mercedes-Benz’in, 2018 yılında solo olarak tanıttığı elektrikli otobüs ailesine körüklü modelini de ekledi .Tamamen elektrikli olan eCitaro; hybrid modelinin yanı sıra düşük emisyonlu dizel ve gazlı motorlar da dahil olmak üzere farklı güç ve aktarma organı dışında,körüklü olarak üretildi. eCitaro için şehir içi otobüs sınıfında ve üstün teknoloji  donanımlı,CityPilot özelliğine sahip “Future Bus” un küçültülmüş görsel hali de denilebilinir.Ülkemizde de kullanılan elektrikli otobüsler arasında çok yakında eCitaro’yu görebiliriz.

Mercedes-Benz, Ecitaro körüklü tüm ar-ge ve testlerini tamamlayarak pazara sunuldu.ECitaro G bu yıl sonu,2018-2019 yıllarında 60’a yakın almış olduğu siparişleri ile şehir içi belediye ve otobüs şirketlerine teslim edilecek.Mercedes ayrıca,solo ve körüklü otobüsler için ilk pil güncellemesini duyurdu.Ecitaro g,üç akslı olarak 146 yolcuya kadar hizmet verecek şekilde tasarlanmıştır.Daimler körüklü otobüsü “büyük hacimli şehirlerde ve metropol alanlarda kullanım için ideal” olarak değerlendiriyor.

Daimler, eCitaro G’nin kendi kategorisinde isteğe bağlı olarak katı hal pilleri ile tedarik edilen ilk otobüs olduğunu duyurdu. Bunlar, genellikle sıvı elektrolitin katı bir formda olduğu lityum-polimer pillerdir. Bu tip pillerle kobalt, nikel veya manganez kullanılmaz. Yedi pil paketi ile eCitaro G, şehir içi otobüslerde tipik kullanım için yeterli olan toplam 441 kWh kapasiteye ulaşıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER