Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Mercedes-Benz Türkiye de Elektrikli Otobüs Üretecek

Mercedes-Benz Türkiye de Elektrikli Otobüs  Üretecek
30 Mayıs 2019 - 20:55 'de eklendi ve 1672 kez görüntülendi.


Alman otomotiv devi Mercedes – Benz, Türkiye yatırımlarında hız kesmiyor. 52 yıldır Türkiye’de faaliyet sürdüren şirket, bugüne kadar 1.2 milyar euro’luk yatırım gerçekleştirdi.

Türkiye’de 52 yılda 90 bin otobüs ve 260 bin kamyon üreten Mercedes – Benz Türk, şimdi de elektrikli otobüs için üretim planı yapıyor. Mercedes – Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün Elektrikli araç artık bir trend. Elektrikli otobüs üretimi için planlarımız var. Otomotiv sektörü çok hızlı evriliyor. Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 20’si otomotiv. Ama 10 yıl sonra bunu yapabilecek miyiz? Çünkü içten yanmalı dizel motorlar yerini elektrikli araçlara bırakıyor. Bütün oto sanayiinin buna hazırlanması lazım. Böylece pozisyonumuzu güçlendiririz.”

Türkiye’de üretim yaptıkları için ‘yerli ve milli’ olduklarını vurgulayan Sülün şunları söyledi

“Yerli katkı oranımız yüzde 50. Yürüyen aksam dediğimiz motor, aks, şanzuman Almanya’dan geliyor. Geriye kalan parçalar global olarak ve Türkiye’den temin ediliyor. Bütün gayretimiz kamyon ve otobüste yerlileştirmeyi artırmak. Bunda Ar-Ge’nin büyük katkısı olacak.

Türkiye’nin kamyoncusu

Mercedes – Benz Türk’ün, 1986’da Aksaray’da kurduğu kamyon fabrikasının şehre katkılarını ölçmek için bağımsız iki araştırma şirketiyle sosyal – ekonomik bir araştırma gerçekleştirdiklerini de anlatan Sülün, şu bilgileri paylaştı:

495 milyon euro’luk doğrudan yatırım yapılan fabrikanın şehre yaptığı katkıların ortaya konduğu araştırmaya göre Mercedes – Benz Türk üretim, istihdam, Ar-Ge faaliyetleri ve ihracatı ile şehirde 33 yılda 1.7 milyar TL’lik ekonomi yarattı.

Fabrika, dünyadaki 3 Mercedes-Benz kamyon fabrikasından biri. 2018’de 250.000’inci kamyon banttan indirildi. Bugün Türkiye’de üretilen her 5 kamyondan 4’ü bu fabrikadan çıkıyor.

33 yılda 260 bini aşkın kamyon üreten Mercedes – Benz Türk, bugüne kadar 56.000 adedi aşkın kamyon ihracatı gerçekleştirdi.

Türkiye’nin kamyon ihracatının yüzde 90’ını bu fabrika gerçekleştiriyor. İhraç edilen her 10 kamyondan 9’unu Aksaray Kamyon Fabrikası’ndan çıkıyor.

1986’da 290 kişiye istihdam sağlayan fabrika, bugün 2.000 çalışanı ile Aksaray’ın en büyük işvereni olma özelliği taşıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER