Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Mercedes-Benz Türk 50’nci Yılını Davutpaşa’da Kutladı

Mercedes-Benz Türk 50’nci Yılını Davutpaşa’da Kutladı
15 Temmuz 2017 - 1:42 'de eklendi ve 3852 kez görüntülendi.

Mercedes-Benz Türk 50’nci Yılını Davutpaşa’da Kutladı

İlk imalat,ilk ihracat,sürekli ilkleri yaşayan-yaşatan yarım asırlık Mercedes-Benz Türk; 50’nci yılın da,50 yıl geriye giderek birlikte tarih yazmış olduğu,çalışanları köklü müşterileri ve bayiileri ile bir araya geldi.

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün’ün ev sahipliğinde düzenlenen törene Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi, Kamyon ve Otobüs Grubu Başkanı Martin Daum, geçen yıl Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi Mercedes-Benz Otomobil Pazarlama ve Satış Grubu Başkanlığı görevine atanan Mercedes-Benz Türk’ün bir önceki ve ilk kadın Direktörler Kurulu Başkanı Britta Seeger, Daimler Otobüs Grubu ve EvoBus Başkanı Hartmut Schick, Mercedes-Benz Kamyon Grubu Başkanı Stefan Buchner, Mercedes-Benz Kamyon Grubu Pazarlama ve Satış Direktörü Till Oberwörder, Daimler Otobüsleri Üretim Direktörü Dr. Marcus Nicolai, Mannheim Otobüs Üretim Merkezi Direktörü Dr. Martin Walz ve Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçları Avrupa ve Uluslararası Filo Satış Direktörü Steffen Lucas ile çok sayıda konuk katıldı.

Otomarsan’ın tarihine vurgu yapılan Mercedes-Benz Türk 50.yıl kutlamalarında şirket, efsaneleşen gönüller de taht kuran ve klasik otobüs atölyesi Canbazlar Karoser tarafından yeniden inşaa edilen O302 otobüs O309 minibüs otomobil ve kamyonunu sergileyerek geçmişte marka ile bütünleşmiş efsaneleşmiş, şehirler arası otobüs taşımacılığı markalarını da unutmayarak fabrika içerisinde özel mimariyle tasarlanan,küçük otogar-yazıhane tamirhane ile zaman tünelinde duygu dolu yolculuklar yaşattı.

Düzenlenen Etkinlikte Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün ;

”Hikâyemiz 50 yıl önce şu an bulunduğumuz Otomarsan Davutpaşa Fabrikası 293 kişi ile günde yarım otobüs üretmekteydi, bu tesis, 17.500 metrekare alan üzerine kurulu, 8.600 metrekaresi kapalı alandan oluşan, tek vardiyada yılda 300 adet otobüs üretim kapasitesine sahipti 1967 yılındaki ismiyle Mercedes-Benz Türk’ün ilk üretim tesisidir.Bugün Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda 3.500 çalışanımız ile günde 16 otobüs ve Aksaray Kamyon Fabrikası’nda 1.800 çalışanımız ile günde 58 kamyon üretiyoruz…Mercedes-Benz Türk ailesi olarak, 6.300 çalışanımızla ülke ekonomisine ve geleceğine katkı yapmaktan onur duyuyoruz. Bundan sonraki nice 50 yıllarda bu büyük ailenin yetiştireceği gelecek nesillerin, yine aynı şevk ve kararlılıkla üretmeye, ülkemizin potansiyeline yatırım yapmaya devam edeceğini ve bu değerli mirası gururla ileriye taşıyacağını biliyorum. Büyük bir aile olmanın mutluluğunu paylaştığım Mercedes-Benz Türk çalışanlarına huzurlarınızda teker teker teşekkür ediyorum. Bizimle bu yolculukta birlikte olan hissedarlarımıza, müşterilerimize, tüm bayi ve servislerimize, yan sanayimize, tüm paydaşlarımıza ve tabii ki Türk halkına sonsuz teşekkürler.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Etkinlikten Özel Fotoğraflar İçin Linkten Takip Edebilirsiniz.

http://magazinulasim.com/Konu-mercedes-benz-turk-50-yilini-kutluyor.html?pid=81264#pid81264

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER