Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Mercedes-Benz Türk Otobüs Üretiminde Liderliğini Koruyor

Mercedes-Benz Türk Otobüs Üretiminde Liderliğini Koruyor
16 Temmuz 2021 - 22:24 'de eklendi ve 1530 kez görüntülendi.

Mercedes-Benz ilk 6 ay da şehirler arası otobüs pazarında lider

Türkiye’deki faaliyetlerindeki 54. yılını sürdüren Mercedes-Benz Türk, 2021’in ilk 6 ayını içeren otobüs pazarı değerlendirmesini gerçekleştirdi.

Mercedes-Benz Türk, pandeminin etkisiyle geçen 2020’nin ardından 2021 yılına hızlı bir başlangıç yaptı. Ocak-Haziran 2021 arasındaki otobüs sektörünü değerlendiren Mercedes-Benz Türk, 2021’in ilk 6 ayında Türkiye iç pazarına 107 adet şehirler arası, 22 adet de şehir içi otobüs olmak üzere toplamda 129 adet otobüs satışı gerçekleştirdi. Mercedes-Benz Türk bu süre içerisinde 708 adet şehirler arası otobüs üretirken, 165 adet de şehir içi otobüs üreterek toplamda 873 adetlik üretim hacmine ulaştı. Üretilen otobüslerin yüzde 74’ü ihraç edilirken Ocak-Haziran 2021 arasındaki toplam otobüs ihracatı 645 adede ulaştı. Bu veriler ışığında Türkiye’de üretilen her 2 otobüsten 1’i Mercedes-Benz Türk fabrikasından yollara çıkarken ihraç edilen her 4 otobüsten 3’ünde de Mercedes-Benz Türk imzası yer alıyor.

Güvenilir 2. El faaliyetlerini BusStore ile gerçekleştiren Mercedes-Benz Türk, satış sonrası hizmetler alanında da bu dönemde müşterilerinden gelen taleplere uygun kampanyalar düzenledi. Mercedes-Benz Finansal Hizmetler ile de kişiye özel kredilendirme imkânları yılın ilk 6 ayında devam ettirildi.

“Pandeminin etkisiyle daralan iç ve ihracat pazarlarına rağmen 2020 yılını başarıyla tamamlamıştık. BusStore, satış sonrası hizmetler, finansal hizmetler, üretim, AR-GE, bayii yönetimi gibi pek çok bölümümüz, birbiriyle dirsek teması halinde ve iş birliği ile içerisinde sektöre nasıl daha iyi hizmet verebiliriz, neler yapabiliriz diye gece gündüz çalışıyor. Bu çalışmaların birer sonucu olarak Mercedes-Benz Türk olarak yine 2021’in ilk 6 ayında şehirler arası otobüs pazarındaki liderliğimizi sürdürdük. Ayrıca Türkiye’nin otobüs pazarının çok daha üst seviyelere ulaşabileceğine de inancımız tam. Ülkemizdeki otomotiv sektörü içinde, otobüs üretimimiz ve ihracatımız sayesinde ekonomimize katkılarımızı aralıksız sürdürmeyi planlıyoruz.” denildi.

2021’e 41 yenilik sunularak başlandı.

41 Yeniliğe dair tüm bilgiler video haberimiz de.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER