Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Mercedes-Benz ECitaro

Mercedes-Benz ECitaro
22 Eylül 2018 - 20:17 'de eklendi ve 2796 kez görüntülendi.

Mercedes-Benz’in, tamamen elektrikli şehir içi otobüsü eCitaro. Tamamen elektrikli olan eCitaro; hybrid modelinin yanı sıra düşük emisyonlu dizel ve gazlı motorlar da dahil olmak üzere farklı güç ve aktarma organı dışında,körüklü üretilecek. eCitaro için şehir içi otobüs sınıfında ve üstün teknoloji  donanımlı,CityPilot özelliğine sahip “Future Bus” un küçültülmüş görsel hali de denilebilinir.E citaro ile ilgili araştırma ve geliştirme Mercedes Benz Türk’ün katkıları ile Hoşdere fabrikasında devam edecek.Ülkemizde de kullanılan elektrikli otobüsler arasında çok yakında eCitaro’yu görebiliriz.

Mercedes Citaro ve eCitaro, tamamen aynı şasiye sahipler.eCitaro’nun iç mimarisi karakterini aynen devam ettiriyor var olan koltuk ve özel donanım alternatifleri değişikliğe uğramadan kullanıma sunuluyor.

Elektrikli eCitaro 335 beygirlik güç ve 970 Nm’lik torka sahip ve bu  güçteki motorun dizel motorları aratmadığını gösteriyor.Lityum-iyon yapıya sahip bataryaların kullanıldığı eCitaro’da üç farklı paket sunuluyor. Bataryalar modüler kullanım amacına uygun olarak 6-10 adet arasında batarya modülü ile toplamda 243 kWh kapasite kullanım sunuyor.Bataryalar, aks kafasına yakın konumlandırılan iki adet elektro- motoru besliyor. Mercedes’in açıkladığı ilk veriler de ise eCitaro en az 150 kilometre menzil ve en üst pakette ise 250 kilometreye ulaşacağı belirtildi.Mercedes-Benz  eCitaro’nun körüklü tipleri de 2020 yılında üretilmeye başlayacak.

 

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER