Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

MAN’dan TGX’e “100 Years of MAN Diesel”Özel Seri

MAN’dan TGX’e “100 Years of MAN Diesel”Özel Seri
31 Ocak 2024 - 18:37 'de eklendi ve 541 kez görüntülendi.

Alman MAN, 2024’te 100’ncü yıl dönümünü kutluyor: MAN dizel motorlarının 100’ncü yılı. 1924 yılında Berlin’deki kamyon üreticisi, ticari araç endüstrisi için belki de bugüne kadarki en önemli buluş olan, dünyanın ilk dizel direkt enjeksiyonlu kamyonunu piyasaya sürdü. Münih merkezli şirket şimdi TGX’i “100 Years of MAN Diesel” özel 100’ncü yıl serisi olarak piyasaya sürüyor. Bu özel seri OptiView aynasız ve TGX’in en büyük kabini GX serisinden 12,4 litrelik altı silindirli D26 motorlu 520 beygir 12 vitesli MAN TipMatic otomatikleştirilmiş şanzımana sahip çekiciler olacak.

Yepyeni TGX özel modelinin GX büyük kapasiteli kabini, akik grisi veya koyu siyahla kaplandı ve MAN’ın geleneksel rengi olan yılan mavisi rengi tasarım dekoruna sahip. Çekicilerin yanları devasa, kükreyen aslanla ve tank panellerinde ise “100 Years of MAN Diesel” yazısı yer alıyor. Bu yazı aynı zamanda mavi vurgulu bir şerite sahip olan güneşlik üzerinde de mevcut. TGX’lerin tavanda yer alan far barlarına ve iç mekanda özel bir dekorasyona sahip. Jantlar standart Dura-Bright EVO versiyonunda Alcoa alüminyumdur.

OptiView ayna kameralarının kapakları ve parlak siyah boyayla kaplanmış radyatör ızgarasının çıtaları da şık enziyan mavisiyle kaplanmış.LED uzun huzmeli farlara sahip tavan lambası braketi, ikili tek havalı korna ve siyah (akik gri boya durumunda) veya paslanmaz çelik ön ve yan eteklerle tamamlanıyor.

MAN, “MAN Diesel’in 100 Yılı” edisyonunun iç tasarımından da ödün vermiyor ve sürücüleri kelimenin tam anlamıyla adeta pamukla sarıyor. Deri direksiyonun arkasında havalı süspansiyonlu, serin ve ısıtmalı, bel desteği ve omuz ayarı olan konforlu bir koltuklar mevcut. Deri kaplamaların dış cepheye uyum sağlaması için koltuk başlıklarında yılan mavisi şeritler ve aslan aplikeleri de bulunuyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER