Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

MAN’dan Geleceğin Yeni Kamyonu

MAN’dan Geleceğin Yeni Kamyonu
19 Eylül 2022 - 20:51 'de eklendi ve 1727 kez görüntülendi.

Man, karbondansuz doğa ve taşıamcılığın dijitalleştirilmesi ile giderek kronik,şoför istihdamı ve sürüş saatler gibi sorun haline gelen bir çok meseleye dair gelecek vizyonunu bugün bir arada sundu.

MAN eTruck elektrikli çekicisini tanıttı ve 2050 yılına kadar %100 olması gereken elektrikli ticari araç geleceğini de açıkladı.eTruck 4X2 taslak araç 300 kW ile 350 kW arasında mevcut maksimum güç ile çeşitli farklı kombinasyonları da mevcuttur.MAN elektrikli TGX GX kabinli çekicisinde tek şarjla 600-800 km rakiplerinden daha iddialı menzil sunuyor.İlk 200 adet elektrikli çekiciler, 2024’ün başında üretilecek ve teslim edilecek.Diğer alternatif hidrojen yakıt hücreli araçlar ise 2024’ün ortalarına kadar üretilmesi planlanıyor.

MAN Kamyon Almanya’da bugün geleceğe yönelik yol haritalarını açıkladı.Man Kamyon ve otobüs tarafından geçtiğimiz aylarda tanıtılan elektrikli kamyon ve çekici ”e-Tuck” kısa süreli şarj ile uzun mesafeler de rakiplerine göre daha avantajlı durumda olduğu belirtildi.MAN yeni çekicisi eTruck otonom sürüş ayrıcalığı ile 600 ilâ 800 kilometre arasında,ortalama sürüş sunuyor ve yakın zamanda bu elektrikli çekicilerde menzil uzunluğu 1000km’ye kadar yükseltileceği açıklandı.

VE EFSANE DİZEL D26 YÜZDE 4 YAKIT TASARRUFU

Yakıt tasarrufu: Daha fazla güçle %4’e kadar daha az tüketim.MAN, D26 motorunun yeni serisi. Çok sayıda motor iyileştirmesi,50 Nm tork artışı ve tüm performans çeşitleri için 10 beygirlik artışlar yapıldı.MAN TGX için,hava sürtünmesi ve direncini daha da azaltan yeni aerodinamik önlemler ve hava akışının treylere geçişini iyileştiren uzantılarla uzun mesafeli yollar da taşımacılık endüstrisi için ek tasarruflar ve yeni geliştirilmiş motor ile uzun mesafeli yollarda yüzde 4’e varan yakıt tasarrufu sağlıyor.

Yeni Individual Lion S

Tercih eden müşteriler arasında popüler olan ve yakın zamanda Red Dot Tasarım Ödülü’nüde kazanan özel üst donanım Individual Lion S,MAN TGS serisi için de mevcut ve aynı zamanda kapsamlı yeniliklerden geçti TGS artık özel renk tasarımı ile sunuluyor. MAN OptiView ayna değiştirme sisteminin kamera kollarını da içermektedir, bu sayede aynalar için artık kör nokta yoktur. Sürücünün trafik durumunu ve diğer yol kullanıcılarını algılaması gibi işlevleri bulunuyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER