Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Man’dan Alçak Tabanlı 14,4 Metre 3 Dingil Lion’s Intercity LE

Aynasız “OptiView” 14,4 metrelik Lion’s Intercity LE MAN D1556 LOH 9 litrelik Euro 6, 6 silindirli, 1.600 nm tork dizel motorlu.Şanzıman ise ZF 6 vites AP 1620 EcoLife 2 otomatik. 275/70 R 22,5 lastikleri 7.000 milimetre dingil mesafesi, 3.40 mm giriş yüksekliği 63 kişilik koltuk ve ayakta 127 yolcu kapasitesi dahil,üç dingil ve üç kapılı.

Man’dan Alçak Tabanlı 14,4 Metre 3 Dingil Lion’s Intercity LE
21 Eylül 2023 - 18:01 'de eklendi ve 1552 kez görüntülendi.

7-12 Ekim tarihleri ​​arasında Brüksel’de düzenlenecek olan otobüs ve otobüs tedarik dünyası için en önemli etkinlik olan Busworld’e iki hafta kaldı.Fuar öncesinde MAN otobüs grubu Nürnberg’de, Münih basın etkinliği düzenledi.

MAN 14 metrelik yeni Intercity ile Busworld’de olacak.Alçak tabanlı 3 dingilli ve 14 metre uzunluğunda orta sınıf otobüsün rakibi ise Daimler Setra 518 LE

Münih merkezli MAN 2025’de elektrikli bir otobüs de piyasaya sürecek: bildirildiğine göre bu bir Lion’s Coach olacağı yönünde.Lion’s Coach serisinde ilk kez görülen modern “Smart Edge” tasarımı, Lion’s Intercity LE’de de bulunuyor.Tasarım dili otobüs de dinamik ve dik çizgilerin, eğimlerin ve kenarları tutarlı bir şekilde vurgulanmış.Toplam sahip olma fiyatı ile maksimum esnekliğe sahip, şehiriçi ve orta mesafe de ulaşım için yüksek kapasiteli bir otobüs.Kooperatiflerin ve belediyerlerin,hatta kamu kurumlarının ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlanmış. Man yeni şehiriçi Lion’s Intercity ve Lion’s City serilerinin amiral gemisi olan 14 metre Lion’s Intercity LE ile çözüm sunacak.Bu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin metrobüs güzergahı için de ideal olabilir.

Teknik Özellikler

14,4 metrelik Lion’s Intercity LE 14 MAN D1556 LOH 9 litrelik Euro 6, 6 silindirli,dizel 1.600 nm tork motora sahip.Şanzıman ise ZF 6 vites AP 1620 EcoLife 2 otomatikdir. 275/70 R 22,5 lastikleri 7.000 milimetre dingil mesafesi, 3.40 mm giriş yüksekliği 63 kişilik koltuk ve ayakta 127 yolcu kapasitesi dahil,üç dingil ve üç kapı bulunuyor.


Yeni Man D15 motor nesli daha da fazla avantaj sunuyor: Bakım aralıkları ve yağ değişimi ve partikül filtresi temizleme aralıkları sırasıyla 80.000 ve 470.000 kilometre gibi oldukça uzun aralığa sahio ve düşük bir maliyee sahip. Modern yeni MAN motorları, biyodizel,hidrojen,bitkisel yağlar (HVO100) ve sentetik yakıtlar
için de uygundur. Ayrıca MAN EfficientHybrid’in standart stop-start fonksiyonu, duraklarda ve trafik ışıklarında fısıltı sessizliğinde durma aşamaları sağlıyor.

MAN Lion’s City Intercity LE 14’ün arka aksı elektro-hidrolik olarak yönlendirilir, bu da lastik aşınmasını azaltır ve dönüş çapını 23,8 metrede önemli ölçüde azaltır. Araç boşken, birçok yeni bileşene sahip yeni VASC havalı süspansiyon sistemi sayesinde, çekişi artırarak ve arka dingilin lastiklerinde aşınmayı azaltmak için arka dingili özel olarak rahatlatılabiliyor.

Lion’s Intercity LE’nin kapsamlı güvenlik donanımı, 2024 model güncellemesi ve yeni Avrupa “Genel Güvenlik Yönetmeliği (GSR)”nin yasal gereklilikleri kapsamında yeniden genişletildi. Tüm alçak girişli modellerde hala standart olarak ABS/ASR, etkili bir fren asistanı ve elektronik stabilite programı ESP (kara versiyonunda standart) bulunmaktadır. Güçlü acil frenleme durumunda LED fren lambaları da daha hızlı yanıp söner. Uyarlanabilir hız sabitleyici ACC ve şeritten ayrılma uyarısı LGS, isteğe bağlı olarak dokunsal veya akustik versiyonlarda mevcuttur. Seri üretimde yeni olan, görülmesi zor sağ tarafta, görsel uyarıları A sütununda açıkça görülebilen LED ışıklar üzerinde kademeli olarak gösterilen radar destekli bir dönüş yardımıdır. Şerit değiştirme yardımı (LCS) opsiyonel olarak takılırsa, sol taraf da aracın önünde ve arkasında geniş bir alanda izlenir; bu, özellikle yoğun şehir trafiğinde veya otoyolda sollamalarda da güvenli sürüş imkanı sunuyor. Arabanın önün de standart olarak yeni kısa menzilli radar bulunuyor (“ön uç algılama”) kullanılarak tamamen izleniyor ve örneğin otobüs durağında
insanlar otobüsün önünde hareket ederse sürücü uyarılıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER