Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Man Truck & Bus Neoplan Rakibi Mercedes Benz’e (Daimler Buses) Fark Attı

Man Truck & Bus Neoplan Rakibi Mercedes Benz’e (Daimler Buses) Fark Attı
07 Ağustos 2024 - 14:15 'de eklendi ve 767 kez görüntülendi.

Türkiye’deki Alman otobüs üreticisi Man Truck & Bus amiral gemisi Neoplan markası, 2024 yılı ”yerli muhteva” yerlilik oranı ile rakiplerine fark attı. Yerlilik oranı ile yetinmeyen üretici,ilk 6 ay otobüs ihracat adetleri ile en yakın Alman rakibi Mercedes Benz Türkiye Daimler Buses’i geride bıraktı.

Man Türkiye ve Mercedes-Benz Türk, her ne kadar Alman markası olsa da, Türkiye’de üretim yapan Türk işçisinin, Türk mühendisliğinin emeğini ve başarısını tüm dünyaya ihraç eden iki üretici Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) düzenlediği İhracatın Şampiyonları ödül töreni’nde, otomotiv endüstrisinde 2023 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren şirketler sıralamasında Mercedes Benz Türkiye A.Ş 5’nci, Man Truck&Bus Se Man Türkiye A.Ş  9’ncu üretici oldular.

2024 İlk 6 Ay Otobüs İhracat Adetleri
Man Türkiye : 1.626
Mercedes Benz Türkiye : 1.546



Magazinulaşım olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın web sitesinde yer alan Türkiye’de Üretilen Motorlu Araç Yerli Katkı Oranları elde ettiğimiz verilerinde ilk gözümüze çarpan bu iki üreticinin şehirlerarası otobüs sınıfında Neoplan’ın geçtiğimiz 2023 yılına göre Neoplan Skyliner (P06) yüzde 56,90’dan yüzde 68.27’ye Neoplan Tourliner’ın yüzde 52,65 ile 55,54 olan yerlilik oranı 2024 yılında yüzde 63.15 ile 70,20 arasında artış kaydetti.

Mercedes Benz Türkiye – Daimler Buses, şehirlerarası otobüs sınıfında, Tourismo RHD ile yüzde 46,20 aynı oranla yerliliğini korudu. Ancak üreticinin diğer sınıfta yer alan amiral gemisi Mercedes Travego SHD şehirlerarası otobüsüne dair baz verisi bulunmuyor.

Türkiye’de Üretilen Motorlu Araç Yerli Katkı Oranları elde ettiğimiz veriler iile Man Türkiye A.Ş rekabette Ankara Akyurt fabrikasında üretimiş olduğu Neoplan Tourliner ve Skyliner yerli malzeme ve tedarik ile 2024 yılına ait Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı’nın ❞yerli muhteva❞ kayıtlarında şehirlerarası otobüs sınıfında ❞en yerli❞ otobüsler olarak sıralamada yer aldı.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER