Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Man Lions Coach Elektrikli (BEV) Serisi ile Geliyor

MAN Lion’s Coach’un BEV serisinin 2025 yılında piyasaya sürüleceğini duyurdu

Man Lions Coach Elektrikli (BEV) Serisi ile Geliyor
03 Haziran 2024 - 18:48 'de eklendi ve 658 kez görüntülendi.

MAN otobüs grubu artan talebi karşılayabilmek için Türkiye’nin ikinci büyük otobüs üreticisi ve ihracatçısı olarak Ankara fabrikasını pazarın ihtiyaçlarına göre konumunu yeniden güçlendirmişti.Man Lion’s Coach’un BEV serisini 2025 yılında piyasaya sürecek, otobüs pazarının ihtiyaçları ile orta mesafe ve şehirler arası mesafelerdeki filolar için alternatif yakıtlı seçeneklerinin olacağını belirtiyor.

Man otobüs grubu ; Ankara fabrikasına yaptığı yatırımlarla birlikte Toplam 6.000 otobüslük ve ayrıca ve 2.800 şasi kapasitesi var. Gelecek yıl Polonya’daki Starachowice fabrikasında günde 12 adede kadar, Ankara’da ise günde 3 adede kadar üretim yapmayı planlıyor.

Ayrıca Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından düzenlenen İhracatın Şampiyonları Ödül Töreninde 2023 yılının en başarılı kuruluşları arasında ödüle layık görüldü. Geçen yılın ihracat şampiyonu olan şirketler arasında 9’ncu sırada Man Truck & Bus Türkiye A.Ş’de bulunuyor.





Man Truck And Bus Almanya/ Avrupa basınına yansıyan söyleşilerde Man Truck And Bus otobüs geliştirme, üretim ve satıştan sorumlu Başkanı Barbaros Oktay ; “2022 ile karşılaştırıldığında geçen yıl 3 kat daha fazla elektrikli otobüs satışı yaptık” ve “2025 yılında yeni seçenekler sunacağız” dedi.


Elektrikli Yeni Man Lion’s Coach (BEV)


Barbaros Oktay ”Lion’s Coach’un BEV serisinin önümüzdeki yıl yollarda olacağı duyurdu .Avrupa ve Türkiye çapında eğer teknik altyapı ise şimdilik cevap bekleyen soru. MAN’ın 375 kW’a kadar hızlı şarj seçeneği olan bir BEV otobüsünü piyasaya sürmeyi planladığını ve MAN bu teknolojiyi gelecek yıldan itibaren şehirler arası elektrikli otobüs portföyünde tanıtacağız ve tamamen BEV teknolojisine odaklandık” dedi.


SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER