Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Man Kamyon’dan Yeni Elektrikli Kamyon ve Çekici de İddialı Menzil

Man Kamyon’dan Yeni Elektrikli Kamyon ve Çekici de İddialı Menzil
15 Mayıs 2022 - 14:36 'de eklendi ve 1178 kez görüntülendi.

Yüzde 100 Elektrik 1000 Km Menzil! 2024 başında satışa sunulması beklenen bu çekiciyi Alman MAN ve İsveçli ABB geliştirmiş. Bugün tanıtılan modelin 600-800-1000 Km menzilli batarya paketleri ile satışa sunulması planlanıyor.

MAN Truck & Bus, sıfır emisyonlu kamyonların tanıtımını hızlandırıyor. Perşembe günü şirket, MAN serisindeki en büyük kamyon olan TGX’in akülü elektrikli versiyonunu ve hidrojenli versiyonunu sundu.

MAN ağır elektrikli kamyona ve çekicilere sahip ilk şirket değil, ancak marka eTrucks’ talebinin ancak 2024’te gerçekten artacağını düşünüyor.

MAN elektrikli kamyon taslak çalışmasının prömiyeri bugün Berlin-Tempelhof’ta yapıldı.Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing,katılımıyla test sürüşü de yapıldı.

2024 yılında,MAN elektrikli kamyon günlük 600 kilometreden fazla menzille piyasaya sürülecek. Man’a göre özel olan şey ise, gelecekteki megawatt şarjına hazırlanması. Bu amaçla, dünyanın önde gelen şarj çözümleri sağlayıcısı ABB ve dünyanın ilk megavatlık şarj projesinde diğer 20 ortak ile birlikte çalışacak.

Dr. Volker Wissing

“İklim hedeflerimize ulaşmak için karayolu yük taşımacılığını karbondan arındırmamız gerekiyor. Bunu yaparken, öncelikle iklim dostu ticari araçların pazar artışına ve buna uygun yüksek performanslı bir şarj altyapısının geliştirilmesine odaklanıyoruz. A2’de e-kamyonlar için yüksek performanslı şarj için finanse ettiğimiz proje, önemli bilgiler sağlıyor. Şimdi önemli olan, mümkün olan en kısa sürede daha fazla e-kamyonu yola çıkarmak. MAN ve ABB arasındaki işbirliği burada doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.

MAN Truck & Bus CEO’su Alexander Vlaskamp

“Sayın bakanın MAN’ın elektrikli kamyonuyla yaptığı test sürüşü sırasında, “Şarj altyapısının hızlandırılmış genişletilmesi, trafikte geri dönüş sağlamanın ve iklim hedeflerine ulaşmanın tek yoludur” dedi ve MAN’ın gelecekteki CO2 içermeyen ticari araç filoları için neden akülü elektrikli güç aktarma organlarına güvendiğini vurguladı: düşük işletme maliyetleri ve en iyi enerji dengesi. Vlaskamp, ​​”Bu nedenle, Traton Group’un bir parçası olarak, Avrupa çapında en az 1.700 yeşil elektrik şarj noktası hedefiyle yüksek performanslı bir kamu şarj ağı kurmak ve işletmek için endüstriyel ortaklarla zaten bir ortak girişime dahil olduk, ve 2024’te piyasaya sürülecek olan MAN elektrikli kamyon, 600 ila 800 kilometre arasında uzun mesafeli günlük mesafelere ulaşabilmek için, dünyanın önde gelen liderlerinden biri olarak geleceğin megawatt şarjı ABB E-mobility için şimdiden teknik gereksinimlere sahip. şarj çözümleri sağlayıcısı, pazara hızlı bir şekilde getirmek istiyor.

ABB E-mobility CEO’su Frank Mühlon

“Amacımız elektromobiliteyi her alanda mümkün kılmak. ABB E-mobility olarak yıllardır tüm performans alanlarında standartların geliştirilmesi üzerinde çalışıyoruz. Megawatt şarj için 1000 volttan fazla yeni bir güç teknolojisi gereklidir. Bu performans seviyeleri ve öngörülebilir kullanım durumları ile sistem seviyesinde elektriksel güvenlik ve güvenilirlik esastır. Bu, ABB E-mobilite için önceden belirlenmiştir. Mevcut teknolojilerimize dayanarak, araştırma ve geliştirmeyi önemli ölçüde hızlandırabiliriz. Ortak hedefimiz, bu yeni teknolojiyi üç yıl içinde pazar olgunluğuna getirmek, “Geçmişte, bu tür geliştirme adımları genellikle çok daha uzun sürüyordu”

Megawatt şarj teknolojisinin tanıtımı için bağlayıcı ve tek tip bir standart da çok önemlidir. Almanya burada standartları belirleyebilir: MAN ve ABB dahil olmak üzere endüstri ve bilimden 20’den fazla ortak, yüksek performanslı şarj projesi üzerinde çalışıyor. “HoLa” BMDV tarafından finanse edilmektedir ve dünyanın ilk megavat şarj projesidir. A2 federal otoyolu boyunca dört noktada megavat şarj sistemlerine (MCS) sahip iki yüksek performanslı şarj noktası inşa ediliyor. Proje, ülke çapında bir genişlemenin temeli olacak”


Editör Notu ; Projenin diğer ortakları Bosch, Faurecia ve ZF ile birlikte bir yakıt hücreli kamyon geliştiriyor. İlk araçlar, BayWa, DB Schenker, GRESS Spedition, Rhenus Logistics ve Spedition Dettendorfer adlı beş müşteriye 2024’ün ortalarında teslim edilecek ve bir yıl boyunca sahada test edilecekler.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER