Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Man Kamyon Türkiye Yatırımından Vazgeçti

Man Kamyon Türkiye Yatırımından Vazgeçti
01 Mart 2021 - 8:30 'de eklendi ve 2309 kez görüntülendi.

VW AG çatısı altında yer alan MAN Kamyon Otobüs grubu, Avusturya ve Almanya’daki üretim tesislerini kapatma kararı alması ile Türkiye ticari araç üretimi konusundaki tecrübeleri dikkatleri üzerine çekti. Ancak VW AG Türkiye’de kurulması planlanan yeni bir fabrika açmaktan vazgeçip Slovakya’daki üretim tesisini güçlendireceklerini söylemişti.Grubun diğer üyesi Man Kamyon’da benzer karar vererek,Steyr’deki fabrikasını Polonya’ya taşıyacaklarını belirtti.

Almanya Münihli kamyon üreticisi MAN, iş konseyiyle 3.500 kişiyi işten çıkarmak için anlaşmaya vardı.Man’ın Avusturya Steyr’deki fabrikanın geleceği ise belirsizliğini koruyor.

Çekya ticari araç üreticisi Tatra Man’ın Steyr’deki fabrikasıyla ilgilendiğini belirtti.Tatra Kamyonları patronu Pavel Lazar verdiği demeçte , “Steyr için uygun bir teklif hazırlamaya hazırız” dedi.Fabrika,”çalışanların üretim teknolojileri, bilgi birikimi ve deneyimleri” nedeniyle ilgimizi çekmektedir. Tatra patronu, şirketin konsorsiyum da dahil olmak üzere çeşitli çözümlere açık olduğunu da açıkça belirtti.

Man’ın Türkiye Seçeneği Yok Polonya Var

MAN , Linz yakınlarındaki lokasyonunda şu ana kadar 2.200 civarında çalışanıyla hafif ve orta boy araçlar (TGL ve TGM) üretiyor. MAN patronu Andreas Tostmann’ın planlarına göre, Steyr’deki üretim orta vadede Krakow’daki Polonya MAN fabrikasına taşınacak.Steyr için kurul, “satış veya kapanış dahil tüm seçenekleri” incelemeye devam ediyor.

Avusturya ve Almanya basınında, Steyr fabrikanın açık geleceği ile ilgili olarak Tatra , MAN yönetimi ve Avusturya federal hükümeti ile aylardır görüşmeler yapmak için bastırıyor ancak kesin bir sonuç alınamadı.

Tatra,Avusturya Almanya Pazarına Açılacak

Çek şirketi, Polonya ve Slovakya sınırlarına yakın Kopřivnice’deki fabrikasında her yıl yaklaşık yüzde 55’i askeri araçlardan oluşan yaklaşık 1200 kamyon üretiyor . Müşteriler arasında Çek ordusuna ek olarak Slovakya ve Danimarka ordusu da var. Geri kalan üretim ise kamu veya inşaat şirketlerine yapılıyor.

Tatra patronu Lazar, Steyr’deki fabrikanın olası bir devralınmasının yalnızca ek üretim kapasiteleri sağlamayacağını, aynı zamanda model yelpazesini genişleteceğini umuyor.Şimdiye kadar Çekler 18 tondan ağır sınıftaki özel araçların üretimine yoğunlaştı. Tatra , Steyr’de gelecekte hafif ve orta boy kamyonlar da üretebilir ve ağır kamyonların seri üretimine başlayabilir.Tatra , geçtiğimiz yıl 1000’e yakın çalışanıyla 227 milyon euro ciro elde etti.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER