Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

MAN Euro 7 Motorlu Otobüs Üretmeyecek

MAN Euro 7 Motorlu Otobüs Üretmeyecek
07 Haziran 2023 - 18:42 'de eklendi ve 818 kez görüntülendi.

Son Dakika ; Avrupalı ​​ticari araç üreticilerinin, Avrupa Komisyonu’nun 3,5 tonun üzerindeki araçlarda dizel motorlar için büyük ölçüde sıkı yasa tasarısı ve gereklilikler içeren bir Euro 7 önerisi ile MAN TruckandBus Barselona’da düzenlenen UITP Küresel Toplu Taşıma Zirvesi 2023’te, Euro 7 için şehir içi otobüsleri geliştirmenin kendileri için uygun olmayacağını belirtti.

MAN, şehir içi otobüsler söz konusu olduğunda tamamen elektrikli üretime kendini hazırladıpı kesinleşti. Şirket, Euro 7 için içten yanmalı motorların geliştirilmesinin maliyetli olacağını belirtti

MAN’da otobüs ürün pazarlama başkanı olan Heinz Kiess ; ”2030’da Avrupa’da dizel motorlu hiçbir şehir içi otobüs satmayacaklarını belirterek belediye otobüslerinde dizel devrinin yakında biteceğine inanıyoruz.Ancak  yakıt hücreli otobüslere de ihtiyaç olacak, ancak oranları yüzde 10’dan fazla olmayacak” dedi.

MAN ayrıca bugüne kadarki en küçük elektrikli otobüsü olan Lion’s City 10 E’nin lansımanını Barselona’da yaptı. Lion’s City E şehir içi otobüs serisinin 10,5 metre 12,2 ve 18,1 metrelik serileri bulunuyor. Yeni midibüs tipli Lion’s city 10 e, 235 km’den 300 km’ye kadar olan menziller ve akü paketleri ile tedarik edilebiliyor. 

MAN, Euro 7 dizel motorlar yerine elektriği tercih etme konusunda yalnız değil. Daimler Buses, şirketin 2030’dan itibaren yakıt hücreli otobüsler de dahil olmak üzere yalnızca elektrikli şehir içi otobüsleri sunacağını da duyurdu.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER